Calculați :
a) |3-√7|+|√7+√3|+|√3-2|;
b) |1-√2|-(√2+3);
c) √(2-√6)²-(3-√6).
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
1
a)comparam 3 cu V7
3 > V7
3^2 > V7^2
9 > 7
comparam si V3 cu 2
V3 < 2
V3^2 < 2^2
3 < 4
-(3-V7) + V7 + V3 - V3 + 2=
=-3+V7 + V7 + 2 =
=-1 + 2V7
b)comparam 1 si V2
1 < V2
1^2 < V2^2
1 < 2
-(1-V2) - V2 - 3=
=-1+V2 - V2 - 3=
=-4
c)comparam 2 si V6,ne da ca 2<V6
|2-V6| - 3 + V6=
=-2 + V6 - 3 + V6=
=-5 + 2V6
Baftă!
3 > V7
3^2 > V7^2
9 > 7
comparam si V3 cu 2
V3 < 2
V3^2 < 2^2
3 < 4
-(3-V7) + V7 + V3 - V3 + 2=
=-3+V7 + V7 + 2 =
=-1 + 2V7
b)comparam 1 si V2
1 < V2
1^2 < V2^2
1 < 2
-(1-V2) - V2 - 3=
=-1+V2 - V2 - 3=
=-4
c)comparam 2 si V6,ne da ca 2<V6
|2-V6| - 3 + V6=
=-2 + V6 - 3 + V6=
=-5 + 2V6
Baftă!
ȘteffyȘteffania:
Mulțumesc!
Răspuns de
0
|3-√7|+|√7+√3|+|√3-2| = 3-√7+√7+√3+2-√3=5
|1-√2|-(√2+3) = √2-1-√2-3 =-4
√(2-√6)²-(3-√6) = √6-2-3+√6 = 2√6-5
|1-√2|-(√2+3) = √2-1-√2-3 =-4
√(2-√6)²-(3-√6) = √6-2-3+√6 = 2√6-5
Alte întrebări interesante
Limba română,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Biologie,
8 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Studii sociale,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă