Calculați, folosind formula de calcul pentru produsul dintre suma și diferența a doi termeni.
a) ( – 1)( + 1)(2 + 1);
b) (2 – 3)(2 + 3)(42 + 9);
c) ( √2 + 5) ( √2 – 5) (22 + 25).
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
15
Răspuns: Mai jos ai rezolvarea
Explicație pas cu pas:
Salutare!
Formula de calcul prescurtat:
- (a + b)(a – b) = a² – b²
- a² – b² = (a + b)(a – b)
a)
( – 1)( + 1)(2 + 1) =
(- 1) · 3 =
-3
b)
(2 – 3)(2 + 3)(42 + 9) =
(2² – 3²) · 51 =
(4 - 9) · 51 =
- 5 · 51 =
-255
c)
(√2 + 5) · (√2 – 5) · (22 + 25) =
[(√2)² – 5²] · (22 + 25) =
(2 - 25) · 47 =
-23 · 47 =
- 1081
#copaceibrainly
Alte întrebări interesante
Engleza,
8 ani în urmă
Biologie,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă