Calculaţi scriind rezolvarea intreaga:
a) 4+ (-2) + (-4);
b)5+( -4) + (- 6) + 9
c) 7 + (-6) + (-1) +8+(-8)
d) -8- (-6)- (-2)
e) 5+ (-7)- (- 4) - ( - 4)
f) 3+ ( -2) + (- 4 + 3)
VA ROG MULT DE TOT :((
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
5
Răspuns:
a) 4+(-2)+(-4)=4-2-4=2-4=-2
b)5+(-4)+(-6)+9=5-4-6+9=1-6+9=-5+9=4
c)7+(-6)+(-1)+8+(-8)=7-6-1+8-8=1-1+8-8=8-8=0
d) -8- (-6)- (-2)=-8+6+2=-2+2=0
e) 5+ (-7)- (- 4) - ( - 4)=5-7+4+4=-2+4+4=2+4=6
f) 3+ ( -2) + (- 4 + 3)=3-2+(-1)=1-1=0
alexiaoprea8:
mulțumesc mult!!!!
Răspuns de
6
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
a) 4-2-4= -2
b) 5-4-6+9 = 14-10= 4
c) 7-6-1+8-8 = 7-7 = 0(8 se reduce cu -8)
d) -8+6+2 = -8 + 8 = 0
e) 5-7+4+4 = 5+1 = 6
f) 3-2+(-1) = 1-1 = 0
Alte întrebări interesante
Limba română,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Chimie,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă