Calculati:x-y-z, x+y-z si - x-y+z unde x=-a+b-c, y=a-b-c si z=-a-b+c, iar
:a=5 radical din 5-3 radical sin 2+2 radical din 3, b=radical din 5-4radical din 2-3rasical din 3, c=2 radical din 5-radical din 3-5radical din 2
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
28
a= 5√5 - 3√2 + 2√3
b= √5 - 4√2 - 3√3
c= 2√5 - √3 - 5√2
z = a-b+c
5√5 - 3√2 + 2√3 - (√5 - 4√2 - 3√3) + 2√5 - √3 - 5√2 =
5√5 - 3√2 + 2√3 - √5 + 4√2 + 3√3 + 2√5 - √3 - 5√2 =
z = 6√5 - 4√2 + 4√3
y=a-b-c
5√5 - 3√2 + 2√3 - (√5 - 4√2 - 3√3) - (2√5 - √3 - 5√2)
5√5 - 3√2 + 2√3 - √5 + 4√2 + 3√3 - 2√5 + √3 + 5√2
y = 2√5 + 6√2 + 6√3
x=-a+b-c
-(5√5 - 3√2 + 2√3) + √5 - 4√2 - 3√3 - (2√5 - √3 - 5√2)
-5√5 + 3√2 - 2√3 + √5 - 4√2 - 3√3 - 2√5 + √3 + 5√2
x= -6√5 + 4√2 - 4√3
- x-y+z
-(-6√5 + 4√2 - 4√3) - ( 2√5 + 6√2 + 6√3) + 6√5 - 4√2 + 4√3
6√5 - 4√2 + 4√3 - 2√5 - 6√2 - 6√3 + 6√5 - 4√2 + 4√3
10√5 - 14√2 + 2√3
x-y-z
-6√5 + 4√2 - 4√3 - (2√5 + 6√2 + 6√3) - (6√5 - 4√2 + 4√3)
-6√5 + 4√2 - 4√3 - 2√5 - 6√2 - 6√3 - 6√5 + 4√2 - 4√3
-14√5 +2√2 - 14√3
Alte întrebări interesante
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Chimie,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă