calculeaza 0,(6)+2 supra 3 ÷ 4 supra 3 + 0,(2)
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
1
0,(6) = 6/9 = 2/3
0,(2) = 2/9
2/3 + 2/3 • 3/4 + 2/9 =
2/3 + 1/2 + 2/9 =
(2•6 + 1•9 + 2•2)/18 =
25/18 =
1 întreg 7/18 sau 3,125
0,(2) = 2/9
2/3 + 2/3 • 3/4 + 2/9 =
2/3 + 1/2 + 2/9 =
(2•6 + 1•9 + 2•2)/18 =
25/18 =
1 întreg 7/18 sau 3,125
Răspuns de
1
Răspuns:
Mai intai transformam in fractie 0,(6) si 0,(2).
0,(6)= 6 /9 simplificam cu 3 si obtinem 2/ 3.
0,(2)= 2/9 aici nu mai putem simplifica.
Obtinem:
2 /3 +2/3÷4/3+2/9=
=2/3+2/3÷3/4+2/9=
=2/3+1/2+2/9
Aducem la acelasi cel nai mic numitor comun.
c.m.m.n.c =18
O amplificam pe prima cu 6 pe a doua cu 9 si pe a treia cu 2.
Fractia devine:
12+9+4/18=
=25/18
Sper ca te-am ajutat!<33
Alte întrebări interesante
Biologie,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Istorie,
8 ani în urmă
Biologie,
8 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă