calculeaza folosind formulele de calcul prescurtat (3-×)la a 2 (y-8)(y+8), 9×-(×+2) la a 2
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
3
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
(3 - x)² = 3² - 2×3×x + x² = 9 - 6x + x²
(y - 8)(y + 8) = y² - 8² = y² - 64
9x - (x + 2)² = 9x - (x² + 2×x×2 + 2²) = 9x - x² - 4x - 4 = 5x - x² - 4
(a + b)² = a² + 2ab + b²
(a - b)² = a² - 2ab + b²
(a - b)(a + b) = a² - b²
Alte întrebări interesante
Engleza,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă