Limba română, întrebare adresată de polo, 9 ani în urmă

caracetyrizarea verei policrat din cartea nnuntii de george calinescu..... va rog frumosss... am nevoiee. repede:* multumesc.. 

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de betinaema21
264
VERA este unul dintre pers principale din romanul ''CARTEA NUNTII'',rotund,complez, modern,tipul femeii indragostite! in plan social este un pers timid, cu vestimentatia influentata din moda franceza si britanica, de bun gust, o fata sociabila cu persoanele din jurul ei, respectuoasa si intelegatoare!
Vera este caracteriza in mod direct de catre Jim, el infatisand caracteristicile sale fizice:''avea ochii verzi  rotunzi ca bobul de strugure, avea parul tuns la spate in stil baietesc,gratioasa''
Vera este caracterizata in mod ind prin intermediul faptelor, gandurilor, si atitudinea fata de celelalte personaje! Vera da dovada de imaturitate deoarece se lasa usor influentata cand Bobby o roaga sa-i recapete oracolul.Aceasta era timida, respectuoasa si risinata can il intalni pe JIM ,iar el nu s-a aratat interesat de ea deoarece parea a fi usor de cucerit. Vrea respecta cuvantul parintilor (de a se intoarce acasa pana la ora 9) si nu era inca in stare de  a lua propriile decizii, dar ea are dorinta de a se autodepasi, si citeste cartile lui Arghezi la indrumatea lui Jim, ea fiind inca intr-un proces de invatare! Vera are sentimente pe care pana atunci nu le mai avuse, si era in acelasi timp nesigura,visatoare,ingandurata, confuza si preocupata da impresia pe care i-o creeaza lui JIM. Acesta o caracterizeaza pe Vera ca fiind o fata buna,cuminte, angelica:''VERA, tu esti o fata cuminte!'' sau 'serafim de expres orient''. In inocenta acesteia nemaiintalnita, Vera ii purta o dragoste sincera viitorului ei sot!
ASTFEL, Vera este un pers care pe parcursul timpului incearca sa se autodepaseasca,este incercata de sentimenta noi, si-si definitiveaza conceptul despre viata si familie!!!!!!! ASTA e doar o parte din ce am scris eu cand am facut Cartea Nuntii! Sper ca ti-am fost de ajutoor!!!! :D

polo: multumesc
betinaema21: Cu placeree!
Alte întrebări interesante