Limba română, întrebare adresată de AdyBenzar, 8 ani în urmă

Caracterizarea lui Nică din amintiri din copilarie repede va rogg!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Rodi11
7
Nică - din Amintiri din copilărie de Ion Creangă este un copil care face nazbatii la tot pasul, nu are stare deloc , s- a suit in cires la furat de cirese , a refuzat sa plece la Socola spunând ca i se va face dor de rude, de tovarăsii de joacă, de Ozana cea cu apă limpede, spunand ca se va călugări plângând tot timpul insa părinții nu s-au lasat induplecati de lacrimile lui si l-au trimis cu caruta cu mos Luca si alți flăcăi din sat la Socola.
Nica este prezentat ca un copil poznas care a trecut prin multe necazuri , el este prezentat prin faptele sale si atitudinea sa față de ceea ce i se întâmpla. Întotdeauna a fost pedepsit cand a fost prins cu mâța in sac insa el niciodată nu învăța din greșelile lui si alte nazdravanii făcea, mintea ca se duce la scăldat cand de fapt el voia sa fure cireșe . El nu se arăta interesat de carte si mereu era pedepsit la Calul Bălan de preotul care ii invata carte .
Ion Creangă l-a prezentat pe Nica ca fiind un simbol al copilului universal , un copil poznas dar foarte fericit deoarece el isi trăia viața la intensitate maximă si nu a fost un copil linistit care sa faca tot ceea ce i se spunea iar asta l-a facut fericit si împlinit.

Rodi11: Sper ca te ajuta puțin
AdyBenzar: mersii
Rodi11: Cu placere ☺
AdyBenzar: ;)
Rodi11: ☺ ms
Alte întrebări interesante