Limba română, întrebare adresată de denisamocanu2008, 7 ani în urmă

caracterizarea personajului Monica din textul la medeleni de Ionel Teodoreanu de minim 150 de cuvinte Urgentttt​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
0

Răspuns:

Monica din "La Medeleni" de Ionel Teodoreanu este un personaj complex si evolueaza de-a lungul romanului. La inceput, Monica este descrisa ca fiind o fata frumoasa, ambitioasa si cu un spirit independent. Ea este descrisa ca fiind un model de comportament, cu valori morale si etice puternice. In plus, ea este descrisa ca fiind inteligenta si curajoasa, avand capacitatea de a lua decizii dificile si de a-si asuma consecintele acestora.

In ciuda acestor calitati pozitive, Monica devine tot mai egoista si superficiala pe masura ce romanul progreseaza. Ea isi pierde interesul pentru familia ei si pentru valorile morale pe care le-a avut inainte, in favoarea satisfacerii propriilor dorinte si nevoi. Ea devine obsedata de bani si de avere, si se concentreaza pe obtinerea acestora, indiferent de consecinte.

Totusi, Monica isi redescopera valorile morale si isi reevalueaza atitudinea fata de familia ei in finalul romanului. Ea recunoaste ca a gresit si ca familia si valorile morale sunt lucruri importante care nu trebuie ignorate sau abandonate.

In concluzie, Monica din "La Medeleni" este un personaj complex care evolueaza de-a lungul romanului, de la un model de comportament cu valori morale puternice la o persoana egoista si superficiala, si inapoi la un individ cu valori morale solide.

Alte întrebări interesante