Limba română, întrebare adresată de lucazinaida51, 8 ani în urmă

Caracterizați pe Dragoș Vodă fizic și moral plz

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de andreea479348
3

Răspuns:

Dragos-Voda este personajul principal in legenda cu acelasi nume.

El este caracterizat in mod direct, "roman destept si voinic'' dar si indirect. El este perseverent si curajos.

Dupa moartea Moldei,ca un om cinstit si iubitor de animale, taie capul zimbrului, si il lua ca semn al noii Moldove.

Avand pasiunea de a se plimba printre codri si de a vana fiarele salbatice, isi alese locul potrivit pentru intemeierea unei tari.

Dragos este foarte hotarat si nu se da batut indiferent de situatie. Sacrificarea Moldei a dus la hotatrare voinicului de a numi raul "Molda".

In incercarea sa de a scapa zimbrul cu "coarne incovoiate" fugea de parca avea "aripi la picioare" in apa unui rau, unde muri intr-o apa sangerie.

Desi au avut loc multe sacrificii, intemeierea Moldovei a fost realizata intr-un mod unic.

Răspuns de cm3345941
3

Răspuns:

Dragos Voda este persoanjul principal al legendei cu acelasi nume. Este caracterizat direct prin "Roman destept si voinic" dar si indirect. El este perseverent,curajos,neinfricat,viteaz. Deoarece Molda murise , el fiind un bun justitiar si ca un bun iubitor de animale i-a taiat capul boului si ,-a luat ca sa fie semnul noi domnii in Moldova. Dragos Voda este destept,voinic dar si cel mai bun vanator.Ii placea sa strabata padurile ca sa omoare fiarele salbatice. Era un voievod puternic.Era foarte intelept.Ochii erau caprui,par castaniu si era destul de inalt.El nu se lasa invins niciodata,inaintand mereu.Dragos Voda este foarte hotarat si o data ce isi propune ceva nu poate s aisi mai scota din gand acel ceva. Este un erou,in basm cat si in sufletele noastre!

Alte întrebări interesante