Ed. tehnologică, întrebare adresată de Drafnrknel263654, 8 ani în urmă

Care este diferenta dintre led-urile cu halogen incandescenta cu led si lampi florescente?​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de DejaView
0

Buna (◕ᴗ◕✿)

Răspuns:

Lămpile cu incandescență (becurile) generează lumină prin trecerea curentului electric printr-un filament rezistiv, încălzind astfel filamentul la o temperatură foarte ridicată, astfel încât acesta strălucește și emite lumină vizibilă pe o gamă largă de lungimi de undă. Sursele cu incandescenta dau o culoare „caldă” galben sau alb, în funcție de temperatura de lucru a filamentului. Lămpile cu incandescență emit 98% din consumul de energie sub formă de căldură. Un bec de 100 W la 120 V emite aproximativ 1700 lumeni, cca. 17 lumeni/W; pentru becuri alimentate la 230 V valorile sunt 1340 lm și 13,4 lm/W.Lămpile fluorescente funcționează prin trecerea energiei electrice prin vapori de mercur, care, la rândul său, emite lumină ultravioletă. Lumina ultravioletă este apoi absorbită de un strat de fosfor în interiorul lămpii, determinându-l să strălucească, sau să devină fluorescent. Lămpile fluorescente liniare convenționale au durata de viață de cca. 20.000 – 30.000 de ore pentru 3 ore per ciclu. Inducerea fluorescenței se bazează pe electromagnetism, mai degrabă decât catozi folosiți pentru fluorescența liniară convenționalăLămpi fluorescente compacte au o durată de viață tipică de la 6.000 de ore până la 15.000 de ore.

Prețurile energiei electrice variază în diferite zone ale lumii, și sunt dependente de client. In Statele Unite, în general, prețurile comerciale (0,103 USD/kWh) și industriale (0,068 USD/kWh) pentru electricitate sunt mai mici decât cele rezidențiale (0,123 USD/kWh), din cauza pierderilor de transmisie mai mici.

La lămpile cu LED se oferă garanții pentru durata mare de viață în funcționare. Fabricanții profesioniști de lămpi cu LED garantează, în funcție de tip, perioada de „utilizare normală” (definită) între 1 an sau 2.000 ore (în funcție de modul de funcționare) și 5 ani sau 50.000 ore. O lampă cu LED domestică tipică se spune că are o ”viață medie” de 15.000 ore (15 ani la 3 ore pe zi), și suportă 50.000 cicluri de comutare.

Sper că te am ajutat ! ʕっ•ᴥ•ʔっ

Alte întrebări interesante