Istorie, întrebare adresată de schooleminesculiceu, 8 ani în urmă

care este diferența dintre primul și al doilea razboi mondial?

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de iuliaaaaa18
2

Explicație:

Prin război mondial se înțelege un război care implică mai multe state, mai ales mari puteri ale lumii, un conflict militar la care participă, direct sau indirect, numeroase state ale lumii, extins geografic pe mai multe continente și implicând utilizarea nelimitată a tuturor resurselor strategice disponibile, având drept consecințe schimbări la nivel internațional.

În lumea academică, în sistemul de învățământ, cât și în mass-media, termenul este folosit pentru cele două mari războaie globale purtate între anii 1914-1918 și între anii 1939-1945 (Primul și al Doilea Război Mondial). Au existat antecedente ce corespund caracteristicilor unui război mondial, precum războiul de șapte ani sau războaiele napoleoniene.

Al Doilea Război Mondial a fost un război global care a durat din 1939 până în 1945, deși unele conflicte asociate lui au început și mai devreme. El a implicat marea majoritate a țărilor lumii—inclusiv toate marile puteri—care au format două alianțe militare opuse: Aliații și Axa. A fost cel mai întins război din istorie, și a implicat direct mai mult de 100 de milioane de oameni din peste 30 de țări. 

sper ca e ok. coroana?


schooleminesculiceu: mersiiiiii
iuliaaaaa18: cu plăcere:) daca stii franceză, clasa a 6 a te aștept la mine pe profil :))))))
schooleminesculiceu: esti clasa a 6 a?
iuliaaaaa18: am nevoie pt verișoara mea da ea nu mai are tlf, si eu nu prea ma împac cu exercițiile la franceză
iuliaaaaa18: si nu neaparat ca nu ma împac, dar mi e lene:)))))))))
schooleminesculiceu: eu sunt planta la franceza
schooleminesculiceu: planta de Veneția
schooleminesculiceu: sau de Paris
Alte întrebări interesante