Evaluare Națională: Lb. Română , întrebare adresată de litvinovevelina, 7 ani în urmă

CARE ESTE IDEEA POZELOR?​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de vacutalola03
1

Prima imagine reprezintă viața Cenușăresei,una modestă. Aceasta făcea tot timpul curățenie,întreținând casa. Dădea cu mătura, spăla pe jos,ștergerea praful,și multe altele. De asemenea,ea deseori gătea pentru toți membrii familiei.

In cea de a doua imagine observăm Cenușăreasa ajunsă la bal,dansând cu prințul,toată lumea admirându-i. Aceștia atrăgeau toate privire, datorită superbei rochii bleu,care era înfăptuită de o frumoasa zâna ursitoare,împreună cu alte bunuri pe care prințesa le-a dobândit pentru seara cea mare.

Aici,in cea de a treia imagine,o putem vedea pe Cenusareasa care era foarte grăbită pentru a ajunge acasă înainte de miezul nopții...însă aceasta nu se încadrează în timpul dat de către zâna ursitoare. Așadar,toată magia pe care aceasta a dăruit-o Cenușăresei este spulberată într-o clipită. Însă,înainte de acest fapt,Cenusareasa își pierde unul dintre frumoșii ei pantofi de cristal pe treptele palatului de la balul regal.

In ultima imagine,care prezintă deznodământul frumosului basm,putem observa pe prințesa noastră fiind fericita,datorita faptului că pantoful i se potrivește. Revenind la momentul serii de bal,după ce Cenusareasa și-a pierdut pantoful,prințul a alergat după ea,însă aceasta nu s-au oprit. Luând pantoful,prințul ia o hotărâre : jură că va da ordin în tot regatul sa se caute fata căreia i se potrivește la perfectie pantoful. Așadar,la finalul basmului,după multe suișuri și coborâșuri,prințul ajunge într-un final la casa Cenușăresei și îi potrivește pantoful.


litvinovevelina: Merci!!!!!!
vacutalola03: cu drag<3
Alte întrebări interesante