Ed. tehnologică, întrebare adresată de irinahojbotaalina, 8 ani în urmă

Care este simbolul lămpii fosforescente​ dau coroana vă roggggggg

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de dededeea94
8

Răspuns:

O lampă fluorescentă sau un tub fluorescent este o lampă cu descărcare în gaz cu vapori de mercur de joasă presiune care utilizează fluorescența pentru a produce lumină vizibilă. Un curent electric în gaze excită vaporii de mercur, care produc lumină ultravioletă de scurtă durată, care apoi provoacă o strălucire a fosforului pe interiorul lămpii. O lampă fluorescentă transformă energia electrică în lumină utilă mult mai eficient decât lămpile cu incandescență. Eficiența tipică a luminozității a sistemelor de iluminat fluorescente este de 50-100 lumeni pe watt, de câteva ori eficacitatea becurilor cu incandescență, cu luminozități comparabile.

Dispozitivele cu lămpi fluorescente sunt mai costisitoare decât lămpile incandescente deoarece necesită un balast pentru a regla curentul prin lampă, dar costul scăzut al energiei compensează costul inițial mai ridicat. Lămpile fluorescente compacte sunt acum disponibile în aceleași mărimi populare precum cele incandescente și sunt folosite ca alternativă de economisire a energiei în locuințe.

Deoarece conțin mercur, multe lămpi fluorescente sunt clasificate ca deșeuri periculoase. Se recomandă ca lămpile fluorescente să fie separate de deșeurile generale pentru reciclare sau eliminarea în siguranță, iar unele jurisdicții necesită reciclarea lor.

Alte întrebări interesante