Religie, întrebare adresată de n2005tiberiu, 9 ani în urmă

care sunt conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca un crestin care vrea sa se impertaseasca ?

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
1
1.Sa nu manance sau sa bea apa de dimineata 
2. Cel ce mănâncă Trupul Meu și bea Sângele Meu rămâne întru mine și Eu întru el” (Ioan 6:53‑56). Vedem deci clar îndoitul scop al împărtășirii, și anume: intrarea în relație de comuniune cu Hristos, Mântu­ito­rul nostru, precum și dobândirea „învierii spre viață”(Ioan 5:29), adică a vieții veșnice.
3.T
ebuie să afirmăm că Sfinții Părinți nu au vă­zut împărtășirea cu Trupul și Sângele lui Hristos doar ca pe o încu­nunare a unui efort ascetic sau ca pe o „răsplată” pentru cel ce merge bine pe calea ce duce spre mântuire, ci și ca pe un „medi­cament” oferit celor slabi, căci nu cei sănătoși au nevoie de doc­tor, ci cei bolnavi (Matei 9:12). 
4.Copii sub 7 ani nu au voie sa se impartaseasca deoarece ei nu au pacate si nu stiu ce sunt alea si de la 7 ani in sus cunoaste pacatul si stie mai multe despre Isus.
5.
Unde mai punem că acel „potir al comuniunii” de care vorbesc Sfinții Pă­rinți devine în mod evident un „potir al ego­is­mului”, un „drept rezervat numai preotului”. Mai mult decât atât, în cazul în ca­re se împărtășește preotul singur, Liturghia nu mai este o „frân­gere a pâinii”  căci „frângere” înseamnă îm­păr­țire în mai multe bucăți (pentru mai mulți).
                                 Sper ca te-am ajutat !
Răspuns de michaela08v
0
trebuie sa se spovedeasca mai intai la preotul duhovnic si apoi sa primeasca Sf Taina a Impartasanei
asta e conditia primordiala...apoi celelalte cu nebautul si nemancatul si....altele
Alte întrebări interesante