Limba română, întrebare adresată de selenigga618, 7 ani în urmă

Care sunt personajele cărții theodora tenpenny și tabloul pierdut​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de alexcernei7
0

Răspuns:

Inainte de a muri, bunicul Jack îi lasă Theodorei, pe lângă o mamă nebună, o casa de întreținut și o groază de datorii de plătit, o adevărată comoară ce stă ascunsă în atelierul său de pictură sub un ou. Copleșită de griji dar și cu o curiozitate imensă Theo încearcă din răsputeri să-și dea seama care este comoara de care vorbea bunicul său.

Misterul pare să fie rezolvat când, din greșeală varsă diluant peste tabloul preferat al bunicului și descperă sub pictura propriu-zisă o altă pictură renascentistă, care valorează o avere. Datorită acestei descoperiri Theo pornește în aventura vieții ei și așa o cunoaște pe Bodhi, care îi va deveni în scurt timp prietenă și confidentă.

Pe lângă banii la care visează cele două fetițe că îi vor primi când vor descoperi autenticitatea tabloului, acest obiect valoros le vâră și în diverse încurcături, cunoscând treptat oameni ce își vor dori cu orice preț să pună mâna pe acest tablou.

Pe lângă valoarea materială, tabloul are și o altă menire: îi arată Theodorei lucruri neștiute despre viața trecută a bunicului său. Nu doar că iubea arta și o și picta, dar a luptat cu prețul vieții sale pentru operele de artă din lumea întreagă. Avea misiunea de a salva marile creații din mâinile naziștilor. Oare acela să fi fost unul dintre tablouri? A fost bunicul Theodorei un hoț și un erou în același timp? De multe ori s-a luptat Theo cu acest gând. Și cu cât descoperea mai multe lucruri despre trecutul bunicului său, cu atât acest gând devenea mai mult o realitate.

În disperarea ei de a afla ce este defapt cu acel tablou, va întâlni mulți oameni care o vor duce pe calea cea bună și care îi vor deveni prieteni și confidenți. Ea află că acest tablou îi aparține defapt unei persoane pe nume Anna Trenczer, nepoata unui bun prieten de-al bunicului său. Va putea ea să găsească această persoană care probabil este moartă deja?

Singurele persoane care îi vor pune bețe în roate sunt Madame Dumont, care o amenință cu poliția dacă mama sa nu își plătește datoriile pe care le are la magazinul său de ceaiuri și domnul Lyndon care vrea cu orice preț să pună mâna pe opera de artă, obțin chiar un ordin de percheziție a locuinței.

Tabloul, însă va fi cel care o va scăpa pe Theodora atât de datorii cât și de Lyndon.

Explicație:


selenigga618: ti am cerut sa imi spui personajele cărții nu sibiectul dar in fine l am rezolvat singura pana la urma
skyblacknight12000: salut
skyblacknight12000: am nevoie de ajutor urgent pentru simularea la română
skyblacknight12000: am postat deja problemele
Ade36379: hello
skyblacknight12000: hello
Ade36379: cf
skyblacknight12000: bine
Ade36379: :)
Alte întrebări interesante