Geografie, întrebare adresată de VladtheBoss, 9 ani în urmă

Care sunt raurile si fluviile Mexicului?

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de denis44
9
RAURI: RIO GRANDE,RIO GRIJALVA,RIO USUMACINTA
Răspuns de Carolina999
7
America de Nord dispune de unele dintre cele mai lungi fluvii din lume, de cele mai mari sisteme lacustre, de importante regiuni glaciare, dar si de mari suprafete endoreice si chiar areice.
Apele apartin bazinului Oceanului Arctic, direct sau prin intermediul golfului Hudson, Oceanului Pacific, Oceanului Atlantic siGolfului Mexic.

Râurile din Mexic sunt grupate în treidirectii.Panta din Pacific, Golf si partea interioară.Cel mailung fluviu este mexican Bravo, panta din Golf.Acesta areo lungime de 3034 km, și servește ca frontiera SUA.Alterâuri sunt în acest moment de cotituri Usumacinta, careservește la frontiera cu Guatemala, râul Grijalva, probabil,cea mai puternice din țară, și râul Panuco, al cărui bazineste o parte din ValeaMexic. În fluxul Pacific Lerma și râuri Balsas sunt de o importanță vitală pentru orașele Highlands din Mexic, râuri Sonora, Fuerte, Mayo și Yaqui, care devin agriculturaprosperă în nord-vest, și ColoradoRiver, în comun cu Statele Unite ale Americii.râuri interioare, adică cele carenu se varsă în mare, sunt scurte și fluxul de rar.Repereinclud Casas GrandesRiver în Chihuahua, și Nazas,Durango.Cele mai multe râuri din Mexic au puțină apă, șiaproape nici unul dintre ei este navigabil.Mexicul detine multe lacuri și iazuri, dar de dimensiuni modeste. Cel mai important organism intern de apă este Lacul Chapala, insă din cauza supra exploatării este în pericol de dispariție. Alte lacuri Lacul Pátzcuaro, Zirahuén și Cuitzeo, toate în Michoacan. În plus, construirea de baraje a dus la formarea de lacuri artificiale, cum ar fi Insulele mii, în Oaxaca.

Alte întrebări interesante