Limba română, întrebare adresată de andreisimona47, 8 ani în urmă

Care sunt trăsăturile genului dramatic,epic și liric vă rog mult de tot ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de andy0019
1

la genul liric autorul isi exprima sentimemtele, trairile si ideile in mod direct. Limvajul este plin de expresivitate si predomina imaginile vizuale, auditive, dinamice si figurile de stil. Intalnim prezenta eului liric si modurile predominante de expunere sunt descrierea si monologul liric

la genul epic autorul isi exprima sentimentele, ideile, gandurile in mod indirect prin intermediul personajelor, naratorului si actiunii. Are personaje, relativ numeroase. Se indica spatiul si timpul desfasurarii actiunii. Intalnim prezenta unui narator si a actiunii. Modul de expunere predominant este naratiunea ( impletita cu descriere si dialog )

operele literare ce apartin genului dramatic sunt destinate interpretarii scenice. Apar didascalii, sunt structurate in acte, scene, tablouri, modurile predominante de expunere sunt : dialogul si monologul si elementul cheie e conflictul.


andreisimona47: Mulțumesc mult!!!
andreisimona47: Îmi poți răspunde dacă poți și vrei și la cealaltă întrebare cu:Ce sunt sinonimele, antonimele, omonimele, cuvintele polisemantice, pleonasmele, conversiunea și mijloacele de îmbogățire a vocabularului?
andy0019: sigur, voi incerca
Alte întrebări interesante