Istorie, întrebare adresată de anutzascumpik4, 9 ani în urmă

Cat de pregatita este romania sa faca parte din Uniunea Europeana ? Va rog un raspuns mai amplu si cat mai rapid .

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
1
Romania inca nu este destul de bine pregatita pentru a intra in uniune. Datorita sistemului politic care nu accepta renuntarea la privilegiile negative (institutii dictatoriale in judete, dirijism politic si versatilitate politica etc.) accesul Romaniei este intarziat. Lupta contra traficul de pe piata neagra ce este in directa legatura si cu vamile Romaniei este in mare parte considerata o lupta pierduta.
  S au investis sume mari pentru modernizarea vamilor de la granita de est si nord dar chiar si asa nu sunt suficient de eficiente.
Ceea ce este poate mai putin cunoscut, intrarea tarii noastre in UE si acceptarea EURO ca moneda comuna va duce in mod OBLIGATORIU la cresterea preturilor si scaderea accentuata a salariilor (acest lucru s a intamplat cu mai multe tari; de ex cu Spania si Italia).
Totusi, Europa are nevoie de piete de desfacere a produselor proprii si, in virtutea acestei necesitati economice acceptarea Romaniei nu va intarzia prea mult desi exista anumite piedici datorita anumitor probleme care le creaza in Europa o anume categorie ampla de romani plecati peste hotare.
Alte întrebări interesante