Biologie, întrebare adresată de Ramonamoisa11, 8 ani în urmă

Caută informații despre o viețuitoare din deșert realizează un afiș și prezintă le colegilor

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de annamariateodora
1

Cămila

Cămila (Camelus) este un mamifer erbivor rumegător din Africa de Nord și din Asia, de talie mare, cu o cocoașă de grăsime pe spate (cămila dromader - Camelus dromaderies) sau cu două cocoașe (cămila bactriană - Camelus bactrianus), folosit la transport în regiunile de deșert. Cămila bactriană sălbatică (C. bactrianus ferus) are caracteristici mai apropiate de speciile fosile, de exemplu C. alutensis (descoperită pe valea Oltului de Grigoriu Ștefănescu), decât de forma domestică. Cămila aparține de familia Camelidae, familie de care mai aparțin și rumegătoarele din America (guanako, lama, alpaca și vicunia). Asemănarea dunelor din deșert cu valurile mării ca și mersul legănat al cămilelor a făcut ca ea să fie denumită „corabia deșertului”.

Hrănire

Cămila este adaptată la viața de deșert când trebuie să parcurgă fără hrană sau apă distanțe mari. Pentru aceasta, cămila poate să acumuleze ca rezervă o cantitate mare de hrană și apă. In cocoașă ea poate să acumuleze hrană sub formă de grăsime, cu care poate să reziste fără a se hrăni timp de 30 de zile. Rezerva de apă a unei cămile acumulată în stomac atinge o cantitate între 100 și 150 litri, cantitate suficientă pentru 2 săptămâni. Cămila poate bea în 10 minute o cantitate de 100 de litri de apă. Se spune că îngrijitorul de cămile obligă animalul să bea o cantitate mare de apă înainte de plecare. Dar teoria că o rezervă de apă ar fi cocoașa unde lipidele se transformă în apă prin procesele de oxidare din organism este falsă:

Cămila este adaptată la viața de deșert când trebuie să parcurgă fără hrană sau apă distanțe mari. Pentru aceasta, cămila poate să acumuleze ca rezervă o cantitate mare de hrană și apă. In cocoașă ea poate să acumuleze hrană sub formă de grăsime, cu care poate să reziste fără a se hrăni timp de 30 de zile. Rezerva de apă a unei cămile acumulată în stomac atinge o cantitate între 100 și 150 litri, cantitate suficientă pentru 2 săptămâni. Cămila poate bea în 10 minute o cantitate de 100 de litri de apă. Se spune că îngrijitorul de cămile obligă animalul să bea o cantitate mare de apă înainte de plecare. Dar teoria că o rezervă de apă ar fi cocoașa unde lipidele se transformă în apă prin procesele de oxidare din organism este falsă:din 28 g lipide rezultă -> o energie de 1000 kJ ->28 g glucoză -> 35 g apă

Cămila este adaptată la viața de deșert când trebuie să parcurgă fără hrană sau apă distanțe mari. Pentru aceasta, cămila poate să acumuleze ca rezervă o cantitate mare de hrană și apă. In cocoașă ea poate să acumuleze hrană sub formă de grăsime, cu care poate să reziste fără a se hrăni timp de 30 de zile. Rezerva de apă a unei cămile acumulată în stomac atinge o cantitate între 100 și 150 litri, cantitate suficientă pentru 2 săptămâni. Cămila poate bea în 10 minute o cantitate de 100 de litri de apă. Se spune că îngrijitorul de cămile obligă animalul să bea o cantitate mare de apă înainte de plecare. Dar teoria că o rezervă de apă ar fi cocoașa unde lipidele se transformă în apă prin procesele de oxidare din organism este falsă:din 28 g lipide rezultă -> o energie de 1000 kJ ->28 g glucoză -> 35 g apăAcest proces are loc în fiecare organism animal, ea n-ar putea asigura cantitatea de apă necesară cămilei.

Regn:

Regn:Animalia

Regn:AnimaliaÎncrengătură:

Regn:AnimaliaÎncrengătură:Chordata

Regn:AnimaliaÎncrengătură:ChordataClasă:

Regn:AnimaliaÎncrengătură:ChordataClasă:Mammalia

Regn:AnimaliaÎncrengătură:ChordataClasă:MammaliaOrdin:

Regn:AnimaliaÎncrengătură:ChordataClasă:MammaliaOrdin:Artiodactyla

Regn:AnimaliaÎncrengătură:ChordataClasă:MammaliaOrdin:ArtiodactylaFamilie:

Regn:AnimaliaÎncrengătură:ChordataClasă:MammaliaOrdin:ArtiodactylaFamilie:Camelidae

Regn:AnimaliaÎncrengătură:ChordataClasă:MammaliaOrdin:ArtiodactylaFamilie:CamelidaeTrib:

Regn:AnimaliaÎncrengătură:ChordataClasă:MammaliaOrdin:ArtiodactylaFamilie:CamelidaeTrib:Camelini

Regn:AnimaliaÎncrengătură:ChordataClasă:MammaliaOrdin:ArtiodactylaFamilie:CamelidaeTrib:CameliniGen:

Regn:AnimaliaÎncrengătură:ChordataClasă:MammaliaOrdin:ArtiodactylaFamilie:CamelidaeTrib:CameliniGen:Camelus

Regn:AnimaliaÎncrengătură:ChordataClasă:MammaliaOrdin:ArtiodactylaFamilie:CamelidaeTrib:CameliniGen:CamelusLinnaeus, 1758

Specii

SpeciiCamelus bactrianus

SpeciiCamelus bactrianusCamelus dromedarius

SpeciiCamelus bactrianusCamelus dromedarius†Camelus gigas (fosilă)[1]

SpeciiCamelus bactrianusCamelus dromedarius†Camelus gigas (fosilă)[1]†Camelus hesternus (fosilă)[2]

SpeciiCamelus bactrianusCamelus dromedarius†Camelus gigas (fosilă)[1]†Camelus hesternus (fosilă)[2]†Camelus sivalensis (fosilă)[3]

SpeciiCamelus bactrianusCamelus dromedarius†Camelus gigas (fosilă)[1]†Camelus hesternus (fosilă)[2]†Camelus sivalensis (fosilă)[3]†Camelus moreli (fosilă)

Anexe:
Răspuns de litanteodoramariadan
2

Răspuns:

Fenecul

Fenecul este o specie de mamifer din tribul vulpinilor ,fiind înrudit cu vulpea.Reptezentantii acestei specii pot fi găsiți în deșertul Sahara,peninsula Sinai și deșertul Arabiei , fiind perfecți adaptați la mediul arid .

Greutatea fenecului poate incepe de la 600 de grame , ajungând până la 1 kilogram și 600 de grame la adult . Fenecul are lungimea de 30-41 de cm fără coadă și o înălțime de 20 de cm. Fenecul este un animal nocturn , în special hranindu- se cu rozătoare ,insecte și păsări.Din păcate din cauza schimbărilor climatice din ultima perioada și din lipsa de habitate specia este pe cale de dispariție.

Anexe:
Alte întrebări interesante