Caută informații despre trei plante din diferite zone ale lumii Precizează ne Zorile plante alese și modul în care sau adaptat condițiilor de mediu.
Răspunsuri la întrebare
Răspuns:
Familia Cactaceae grupează plante suculente și în mare parte spinoase cunoscute împreună sub numele de cactuși. Aceasta familie este aproape exclusivă din continentul American, ceea ce înseamnă că sunt endemice din continentul American și Arhipelagului Antilelor. Totuși, există o excepție kamatis baccifera care este extinsă la tropice în lumea veche în : Africa tropicală , Madagascar și Sri Lanka. Se crede că apariția și colonizarea lumii vechi este relativ recentă (400 de ani), prin transportul semințelor în tubul digestiv al păsărilor migratoare, sau potrivit altei teorii, sub formă de plante lipite pe trunchiuri împinse de curentele marine
Plantele carnivore sunt plante care își iau unele sau majoritatea substanțelor lor nutritive (dar nu energia) prin prinderea și consumul unor animale sau protozoare, de obicei insecte și alte artropode. Plantele carnivore s-au adaptat să crească în locuri unde solul este subțire sau sărac în substanțe nutritive, în special azot, cum ar fi mlaștini acide și aflorimente de rocă.
Charles Darwin a scris în 1875 Insectivorous Plants („Plante insectivore”), primul tratat bine-cunoscut despre plantele carnivore.[1]
Despre adevăratele plante carnivore se crede că au evoluat independent de șase ori în cinci ordine diferite de plante cu flori, acestea fiind acum reprezentate de mai mult de o duzină de genuri. Acestea includ aproximativ 630 de specii care atrag și prind în capcană prada, produc enzime digestive și absorb nutrienții disponibili rezultați. În plus, peste 300 de specii de plante protocarnivore din mai multe genuri prezintă unele caracteristici ale plantelor carnivore, dar nu toate aceste caracteristici.
Orhideele (Orchidaceae) formează o familie de plante în cadrul monocotiledonatelor. Este cea mai diversificată și răspândită dintre familiile de plante superioare; familia orhideelor conține peste 30.000 de specii și peste 200.000 de hibrizi.
Explicație: