Limba română, întrebare adresată de alex10dumitrascu, 8 ani în urmă

cauta intr-o enciclopedie sau pe internet informatii despre un animal care traieste in jungla si alcatuieste un scurt text nonliterar rapid pls


alex10dumitrascu: dau coroana

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de denisgabrielstanica
1

Răspuns:

Ghepardul (Acinonyx jubatus) este o felină mare care poate fi întâlnită în aproape toată Africa și Asia de Sud-Vest până în India. Ghepardul este un cățărător modest, vânând prada prin viteza alergării sale și nu prin agilitatea săriturii. Ghepardul este, de departe, cel mai rapid animal terestru, putând atinge o viteză de 112–120 km/h. De asemenea, ghepardul poate dezvolta o accelerație de la zero la 100 km/h în doar 3 secunde. La acest record contribuie și faptul că, spre deosebire de restul felidelor, ghepardul are ghearele semiretractibile.

Explicație:

Am inclus toate trăsăturile unui text nonliterar.

Răspuns de isnxhxjs
1

Răspuns:

Maimuta este un mamifer care se aseamana cu omul. Acestea traiesc in junglele din Asia, Africa și America de Sud. In total, au fost descoperite peste 150 de specii de maimute. Din punct de vedere biologic omul este considerat un primat înrudit cu maimuța, cu care, după teoria lui Darwin, are un strămoș comun.

Explicație:

Alte întrebări interesante