Religie, întrebare adresată de NicoGrecu08, 8 ani în urmă

Ce calități ar trebui sa aibă un judecător?

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de alwawlw
1
Un judecători trebuie să fie corect. Este una dintre calitățile pe care trebuie să le aibă un magistrat, spun moldovenii, care salută inițiativa Partidului Democrat ca judecătorii să fie aleși direct de popor. Oamenii mai spun că şi-ar da votul doar pentru un judecător onest şi profesionist.

Locuitorii din Sociteni, Ialoveni, spun că a venit timpul ca sistemul judecătoresc din țară să fie îmbunătăţit, iar faptul că ei ar putea fi cei care aleg un magistrat, le-a părut o idee excentă.

„E bine pentru că o să ai încredere în omul cela că dacă ceva ai nevoie, el să te ajute. Să fie un om pentru popor, pentru oameni să se străduie”.

„Și normal că trebuie să-l alegi un judecător al tău, propriu să-l ai, altfel nu se face nimic”.

„Îi bună ideea, să fie un om cinstit la putere și să ne apere. Să fie mai aproape și să ne apere, să ne facă dreptate. Dacă spre asta o să mergem cred că așa o să fie”.

Întrebaţi despre calităţile pe care ar trebui să le aibă un magistrat ales de popor, oamenii au răspuns:

„Noi să-l alegem, poporul? Un judecător care să se conducă după lege, să fie pentru popor, pentru dreptate”.

„Ar fi bine să fie un judecător cu experiență în domeniu. Ideea e bună pentru că omul să aibă dreptul de alegere, să nu fie pus de cineva”.

„În primul rând trebuie să-l cunoști și ca om, și ca biografie, și ca studii, tot. Ca să ai un judecător bun trebuie să avem cunoștințe ce prezintă el. Trebuie să aibă studiile necesare și să cunoască necazurile omului și în ce mediu trăiește omul”.

„Să fie om bun, să lupte cu corupția, desigur să nu se lase influențat, că mulți se lasă influențați când li se propun bani buni”.

„Ar fi o idee foarte bună, de ce nu?! Omul are tot dreptul al alegerea lui, e liber în alegere. Să aibă multă responsabilitate, adică dacă se apucă de ceva să ducă până la capăt și să nu ducă în eroare lumea”.
Răspuns de bogdanradu201
6

Răspuns:

1.sa fie dedicat slujbei.

2.să aibă facultatile si studiile necesare pentru acest serviciu

3. să respecte legea

4. sa fie serios

5. sa fie drept și corect in ceea ce priveste persoana judecată

6.să își faca bine slujba

Alte întrebări interesante