Istorie, întrebare adresată de boylion87p0wv0i, 8 ani în urmă

Ce drepturi nu aveau iobagii in sec 18?
100 PUNCTE REPEDE

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de anonima58w92
0

alcatuiau cea mai mare partea populatiei Europei. Istoricii estimeaza ca in acele vremuri circa noua din zece oameni erau tarani, fermieri sau lucratori ai pamantului. Marea majoritatea a acestora erau serbi, iobagi legati de pamant. O mica parte erau tarani liberi care nu aveau statut de sclavi ai nobililor si care erau obligati sa plateasca o renta fixa pentru pamanturile lor. Unii dintre ei deveneau banditi si talhari. Un sat din acele vremuri adapostea de regula intre zece si saizeci de familii. 

Fiecare astfel de familie traia intr-o locuinta din lemn sau pamant iluminata doar cu opaite. Casele erau prevazute cu cuptoare si sobe. Podelele erau acoperite cu rogojini din nuiele sau stuf, iar in casele lor intrau libere pasarile de curte, porcii sau cainii. Paturile erau facute din baloti de paie asezati pe crengi, iar pe timpul noptii, taranii se acopereau cu tesaturi de lana sau blanuri de animale, potrivit descopera.ro.


boylion87p0wv0i: Asta am gasit si eu pe net,voiam niste drepturi pe care nu le au...
anonima58w92: e ok?
boylion87p0wv0i: da
anonima58w92: coroana?
Răspuns de dorinacec
0
Era un sclav fara drepturipolitice si civile ,cindamnata sa nu stranga niciodata avere,lipsit de libertate personala si drept de a se apara
Alte întrebări interesante