Limba română, întrebare adresată de Scumpik1, 9 ani în urmă

Ce importanta are vizionarea unor ecranizări după opere literare???

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Maricic
32
pt amuzament in unele cazuri. sau: unii prefera sa vada mai intai ecranizarea apo sa citeasca. unele lucruri se schimba cateodata. nu stiu daca te-am ajutat cu ceva.

Răspuns de Mihaellla
302
Asta a picat la simularea clasei a 11 :))



   În opinia mea, vizionarea ecranizărilor poate fi folositoare în înțelegerea unei opere literare, însă nu trebuie să ne rezumăm doar la aceasta.                   Pe de o parte, ecranizările operelor sunt utile pentru întipărirea mai bună în memorie a șirului cronologic al evenimentelor. De asemenea într-o ecranizare portretele personajelor sunt înfățișate mai bine, precum și aspectele epocii, decorurile și altele. Spre exemplu sunt persoane cu o memorie vizuală dezvoltată pentru care urmărirea ecranizărilor reprezinta un real folos în reținerea acțiunii.

  Pe de altă parte, ecranizările pot reprezenta un dezavantaj. Astfel, simpla vizionare a unui film nu este suficientă pentru înțelegerea unei opera literare. Adesea ecranizarea este „o lectură la mâna a doua”, pentru că regizorul, scenaristul intervin cu propria viziune asupra lumii și modifică, din cauza limitei de timp și a condițiilor de filmare, desfășurarea acțiunii, comprimând sau „sărind” unele etape. Din acest motiv, ideal este ca în principal să optăm pentru citirea operei care. Aceasta, prin vocea naratorului, oferă cititorului toate detaliile necesare reconstituirii universului ficțional al cărții  în propria imaginație , detalii care nu sunt condiționate de timpul lecturii. Putem spune, de aceea, că simpla limitare la vizionarea de filme constituie un dezavantaj atât în fixarea optimă a conținutului operei, cât și în ceea ce privește imaginația, ea fiind înfrânată.                   
 Consider, așadar, că vizionarea ecranizărilor are rolul ei în înțelegerea unei opere literare, însă nu trebuie să ne folosim abuziv de ea. Mai întâi trebuie citită cartea, apoi văzut filmul, ca să ne lăsăm propria imaginație să acționeze liber.


Scumpik1: Mulțumesc frate
Mihaellla: Ce crezi ? Sunt fata :)))
Scumpik1: Scuze , multumesc soro
Alte întrebări interesante