Studii sociale, întrebare adresată de madalinanicolescu, 8 ani în urmă

Ce inseama decriminare,segregare,Rasism și Csemofobie

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
1

Răspuns:

recriminare sf [At: IORGA, L. I, 354 / Pl: ~nări / E: recrimina] Acuzație (cu care se răspunde unei alte acuzații) Si: (înv) recriminație.

SEGREGÁRE, segregări, s. f. 1. Faptul de a (se) segrega; segregație. ♦ Operație metalurgică de afinare a unui aliaj prin răcire selectivă prin care, la solidificare, unele impurități se concentrează și se pot îndepărta ușor. 2. Proces de izolare a minereurilor de masa rocilor înconjurătoare și de cristalizare în filoane distincte, cu forme precise. 3. (Constr.) Operație de separare a materialului granular din beton sau din mortar în straturi de consistență diferită. 4. Fenomen în hibridarea sexuală a plantelor, constând în separarea eredității materne de cea paternă, în anumite celule diferențiate. 5. Segregație rasială. – V

RASÍSM s. n. Teorie social-politică care susține inegalitatea biologică și intelectuală a raselor umane. – Din fr. racisme. Cf. rus. rasizm.

DEMOFOBÍE s. f. Teamă patologică de mulțime. – Din fr. démophobie.

Răspuns de emanuelacoconu
2

Răspuns:

Discriminarea: presupune aplicarea unui tratament diferit faţă de două sau mai multe persoane aflate în situaţii identice sau dimpotrivă, tratarea identică a unor persoane aflate în situaţii diferite, atît timp cît un asemenea tratament nu are nicio justificare obiectivă

Segregarea:Izolare a unui grup de indivizi sau a unei populații de restul speciei.

Rasism: inseamna o persoana sau un grup de persoane care au o atitudine de descriminare asupra persoanelor de alta idiologie, credinta sau culoare.

pe ultima nu am inteles.o!

Alte întrebări interesante