Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 9 ani în urmă

Ce inseamna ,,calcaiul lui Arhile,, ,,patul lui Procust,, si ,,panza Penelopei,,

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de extremegoku1
1
"Calcaiul lui Arhile"-mitul invulnerabilitatii imperfecte
"Patul lui Procust"-simbolul practicilor abuzive de incadrare a oamenilor,a gandirii si a simtamintelor lor
"Panza Penelopei"-este un simbol a unui lucru ce nu va fi terminat niciodata 

Sper ca te-am ajutat! ;)
Răspuns de teodortopa
0
Din cate stiu eu din mitologie, Ahile era un luptător detemut , care nu putea fi invins, însă , unicul loc din corp , care putea fi rănit, era acel calcâî .

Procust era ceva gen un om simplu, foarte primitor, ce lăsa călătorii sa innopteze la el , dar le propunea sa doarma pe un pat de arama. Daca calatorul era mai mic ca patul, Procust il intindea pina ajungea de marimea patului, iar daca era mai mare, îi tăia picioarele sau capul .Patul ala era numit, patul lui Procust.

Ulise ( numit si Odiseu), regele insulei Itaca si sotul Penelopei, datorita unor intamplari ce merita citite, este plecat de acasa douazeci de ani. In lipsa lui, oamenii il cred mort si petitorii vor sa o ceara de sotie pe regina Penelopa. Aceasta, credincioasa lui Ulise, foloseste tot felul de tertipuri pentru a intarzia acest lucru. Promite ca se va recasatori dupa ce termina de lucrat o tesatura, dar noaptea desfacea ce a lucrat ziua, dar datorita idiscretiei unei servitoare se afla.  Aceasta este "panza Penelopei". Semnificatia este a lucrului ce nu se va termina niciodata.
Alte întrebări interesante