Biologie, întrebare adresată de Kosandra, 8 ani în urmă

ce înseamnă ovare micropolichistice???
aparent am chestia asta și vreau să mă luminez ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de BamerBimer
0

RăsSindromul ovarelor micropolichistice (SOMPC) este o afectiune hormonala care afecteaza 5-18% din femeile de varsta reproductiva. SOMPC se caracterizeaza prin acumularea de foliculi incomplet dezvoltati la nivelul ovarelor datorita anovulatiei si este asociat cu nivele crescute de androgeni.

RăsSindromul ovarelor micropolichistice (SOMPC) este o afectiune hormonala care afecteaza 5-18% din femeile de varsta reproductiva. SOMPC se caracterizeaza prin acumularea de foliculi incomplet dezvoltati la nivelul ovarelor datorita anovulatiei si este asociat cu nivele crescute de androgeni.Cauza aparitiei SOMPC nu este cunoscuta, dar diagnosticul si tratamentul precoce amelioreaza simptomatologia si previne complicatiile ca diabetul zaharat de tip 2 si boala coronariana.

Explicație:

sper că te-am ajutat


Kosandra: nu mai ajutat de loc. mai tare mai încurcat . am cerut micropolichistice! nu ovare polichistice.
BamerBimer: a scz
BamerBimer: Sindromul ovarelor micropolichistice (SOMPC) este o afectiune hormonala care afecteaza 5-18% din femeile de varsta reproductiva. SOMPC se caracterizeaza prin acumularea de foliculi incomplet dezvoltati la nivelul ovarelor datorita anovulatiei si este asociat cu nivele crescute de androgeni.

Cauza aparitiei SOMPC nu este cunoscuta, dar diagnosticul si tratamentul precoce amelioreaza simptomatologia si previne complicatiile ca diabetul zaharat de tip 2 si boala coronariana.
BamerBimer: poftim
Răspuns de anonima455
1

Răspuns:

Sindromul ovarului polichistic(SOP) se caracterizeaza printr-o crestere neobisnuita a hormonilor androgeni (hormoni masculini), ceea ce afecteaza maturarea ovulelor. In loc sa fie eliberate in timpul ovulatiei, ovulele se transforma in chisturi, saci mici umpluti cu lichid. Aceste chisturi se acumuleaza in ovare si duc la cresterea in volum a acestora.In caz de SOP, ovarele sunt marite si suprafata este acoperita cu numeroase chisturi, inofensivi in sine, dar care pot duce la amenoree(absenta menstruatiei) sau oligomenoree(diminuare a volumului si duratei fluxului menstrual) si, prin urmare, determina infertilitate.


Kosandra: dacă determina infertilitatea nu pot rămâne însărcinată...?
anonima455: ba da poți dacă urmezi un tratament dar du te la ginecolog pt un consult si îți spune el mai multe detalii cel mai bine multa sănătate
Kosandra: mi e cam rușine... sincer m am speriat la început..
anonima455: Nu trebuie sa ți fie du te mai bine și nu te speria liniștește te și du te sa te consulți ca să nu ai probleme mai bine te asiguri acum decât sa regreți mai târziu ❤
Alte întrebări interesante