Limba română, întrebare adresată de AlinaIonescu56, 8 ani în urmă

Ce părere ai despre faptul că mama îi permite lui Ionel să fumeze și chiar îl admiră pentru asta?
-Din textul “Vizită..” de Ion Luca Caragiale.
-Dau COROANĂ!
Multumesc!!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Farben
128

* Cerință:

  Ce părere ai despre faptul că mama îi permite lui Ionel să fumeze și chiar îl admiră pentru asta? Din textul "Vizită..." de Ion Luca Caragiale.

* Răspuns:

   În schița "Vizită..." de Ion Luca Caragiale este conturată o frescă a aristocrației românești, fiind marcată educația greșită pe care o primește băiețelul Ionel de la mama sa, Maria Popescu.

    Secvența în care mama îi permite lui Ionel să fumeze indică apogeul proastei educații, pentru că Maria Popescu, ca părinte, nu pune accent pe sănătatea copilului. În loc să-i interzică această activitate, aceasta îl încurajează, fapt marcat de secvența în care îl încurajează pe musafir să îi ofere țigări: "Mama, râzând, îmi face cu ochiul și mă-ndeamnă să servesc pe domnul maior.". De asemenea, aceasta îl laudă și "îl scuipă, să nu-l deoache", arătându-se foarte mândră de reușita copilului.

     Din punctul meu de vedere, mama lui Ionel greșește, pentru că îl lasă pe copil să fumeze și nu pune accent pe sănătatea acestuia, fumatul fiind foarte nociv mai ales pentru copii. De asemenea, consider că acest comportament arată educația greșită pe care aceasta i-o oferă copilului, fapt observat de musafir. Faptul că îl și admiră pentru aceste fapte determină lipsa de educație a mamei, lipsa inteligenței, aceasta lăudându-se în zadar musafirului cu educația de calitate pe care i-o oferă copilului ei. Din fapte se observă fără greșeală că atât mama, cât și copilul sunt persoane lipsite de educație.

Anexe:
Alte întrebări interesante