Studii sociale, întrebare adresată de Jungkookkook, 8 ani în urmă

Ce părere aveți despre bullying? urgent​


Newton13: o porcarie
Newton13: sa ti agresezi semenii :)

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de albatran
8

Răspuns:

este de condamnat atat legal cat si prin atitudine;

poate fi limitat/prevenit prin informare si educatie

Explicație:

Bully-ing-ul a existat dintotdeauna in societatea umana , chiar daca  nu a existat un cuvant explicit pt asa ceva.

Din pacate, in era neoliberala progresista,  bully-ing-ul,  desi este condamnat oficial, este incurajat neoficial, prin o politica de dublul standart.Ma refer indeosebi la mediile universitare din USA , unde , pt a fi admis intre colegi, trebuie sa faci parte dintr-o 'fratie".La admitere esti supus unor sedinte de bully-ing intens, dar 'secret", iar dupa admitere il aplici si tu altora.In felul acesata RAUL persista si se propaga, ajungand sa fie considerat ca intaritor al personalitatii.Dezaprob din toata inima si ratiunea asa ceva.

.

Pt.ca , in opinia mea, fenomenul numit astazi  bully-ing este varful de aisberg , mai 'SOFT", al unor excese criminale uriase (daca nu e pleonasm) din cursul istoriei umane, culminand cu DISCRIMINAREA nationala , etnica, religioasa, socio-profesionala,  sau de sex/gen , epurari , fenomenul Pitesti ("reeducarea' aplicata de comunisti), Revolutii Culturale, sau pe model comunist, precum cea Chineza sau a Khmerilor rosii.

Din cauze necercetate sau neasumate oficial/necomunicate public, omul , in lipsa educatiei si a coercitiei, este inclinat catre RAU.Vezi experimentul Standford.Acolo impartirea aleatorie a unor voluntari in jocuri de rol "gardian" vs. 'detinut" a dus la aparitia si amplificarea fenomenului de bully-ing atatde rapid si la asemenea cote incat experimentul a fost intrerupt si nereluat vreodata.

Sau vezi si 'Imparatul Mustelor" filmul si cartea.

In opinia mea bully-ing-ul este o relitate neplacuta a personalitatii umane .Nici un efort educational sau legal nu este prea mic pt a il PREVENI sau, dupa caz, a il SANCTIONA cat mai aspru.

Alte întrebări interesante