Chimie, întrebare adresată de apandilica, 8 ani în urmă

Ce plante trăiesc în solurile calcaroase​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de lisa5875
0

Răspuns:

  • macul
  • trifoiul alb

Explicație:

Ce plante sunt potrivite pentru solul calcaros?

Preocupările legate de un sol de calcar nu sunt inevitabile și multe plante se pot dezvolta.

În munți, budleii de plante, liliac sau seringi care vor atrage insecte polenizatoare. Forsythia și spirea tolerează foarte bine acest tip de sol. În grădini mai mari, unde este posibilă prezența copacilor, plantelor de plop, tei, un chiparos din Florența, un farmec, mesteacăn sau încă strălucește când Iuda copac acoperit cu flori roz în primăvară. O veste bună pentru iubitorii de măsline, acești copaci se adaptează în special unui sol cu o tendință de calcar!

Pentru grădini de rock, ia în considerare yuccas, agaves, sedums, floare de bell și usturoi. În paturi de flori, The bergenia, mușcate perene, dar garoafe, Columbine, anemone de acant sau de noapte perfect urs frumos caracteristicile acestui teren. Bujiile, inimile de Marie și primroses vor adăuga farmec decorului cu nuanțele lor pastelate sau foarte strălucitoare, în funcție de soi.

În ceea ce privește legumele, puteți lua în considerare creșterea morcovilor, vinetelor, varză, pepeni și roșii fără îngrijorare.

În ceea ce privește vița de vie, se va bucura de sol de calcar, precum și de alune, prune și nuc.

După cum puteți vedea, există multe opțiuni pentru a crea o grădină opulentă în ciuda calcarului, deci nu ezitați: plante!

Sper că te-am ajutat, Ena <3

Răspuns de daniellaslean21155
0

Explicație:

clematite

liliacul

garofița

salba moale

Alte întrebări interesante