Biologie, întrebare adresată de Pw883vsv7so1, 8 ani în urmă

Ce regim de hrană are vulpea în fiecare anotimp?!


AJUTOR VA ROGGGGG DAOUU COROANA

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de amedeea82
2
In general, vulpea se hraneste cu mici mamifere: soareci de camp, popandai, veverite, castori, iepuri, etc. Mai pe larg, dieta lor consta in nevertebrate (cum ar fi insectele) si mici vertebrate (reptile, pasari) si poate include si oua si plante.
Vulpea are abilitatea de a detecta prada dupa miros sau sunet, neavand nevoie neaparat sa o vada. Vaneaza noaptea, ghemuindu-se spre pamant pentru a se camufla, apoi, folosindu-se de picioarele din spate, sarind asupra prazii cu putere mare; isi folosesc caninii ascutiti pentru a musca prada de gat si astfel a o omori sau pentru a o imobiliza si scutura violent pana moare.

Deseori, vulpile ucid mai mult decat pot manca, in general consumand in jur de 1kg de mancare pe zi, urmand ca sa ingroape resturile (sub frunze, zapada sau pamant) si sa se intoarca dupa ele la urmatoarea masa, ceea ce inseamna ca vulpea mananca atat animale recent vanate cat si cadavre. Locurile unde ele isi ascund hrana, insa, sunt mai mereu descoperite de catre alte carnivore.
In cazul populatiilor care traiesc in zonele suburbane, acestea profita de alimentele aruncate de oameni, in unele cazuri fiind chiar hranite de catre acestia, insa pot ataca si omori si numeroase pasari de curte
Alte întrebări interesante