Limba română, întrebare adresată de Silicart2001, 9 ani în urmă

Ce sunt diatezele verbale si de cate feluri sunt ? P.S dau coroana :*

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de MihaelaClaudia
6
Diateza pasiva: Aici s-au construit doua case.
Diateza activa:  Plec acasa.
Diateza reflexiva: Ma gandesc la tine.
Răspuns de AndraIoana14
8
Diateza ACTIVA : Eu scriu tema .
Diateza PASIVA : Tema este scrisa de mine .
Diatesa REFLEXIVA : Eu mi-am scris tema ( pronumele reflexiv "mi")

AndraIoana14: Limbajul tău arată cât de analfabet/ă ești . Dacă imi adresezi mie o așa afirmație , îmi pare sincer rău pentru creierul tău . Mai umblă și tu pe la semnele de ortografie și pe urma vino cu un limbaj licențios .
Silicart2001: Hai tu lasa-ma cu ortografia ta ca nu e nimic gresit acolo doar ca nu e inceputa propozitia cu litera mare, nu te da in spectacol ca esti inteligenta lumii !
AndraIoana14: Daca in mediul in care traiesti se vorbeste cu " fa " , atunci e grav . Daca ai chef de glume du-te si opreste-te in fata lumii pe strada si asteapta sa rada , poate-poate iti iese si tie ceva . Nu ai absolut niciun motiv sa mi te adresezi asa , nu ne cunoastem in realitate , nu stii nimic despre mine , asa ca lasa limbajul asta al tau de " smecher "
Silicart2001: Nu se vorbeste asa doar ziceam
AndraIoana14: Aha , si atunci ? Sa inteleg ca esti un copil din ala care vrea sa fie si el bagat in seama si nu stie cum ? De ce ai vrea sa spui un anumit lucru despre o persoana DIN MOMENT CE NU O CUNOSTI ? Copilas dragalas , nu ne cunoastem si nici nu o sa facem asta vreodata , asa ca nu ai tu niciun drept sa spui cuvantul " fa " , ca nu sunt mama ta sau sora ta , cu care poate vorbesti asa . Hormonii urla grav in tine , potoleste-i cat mai repede , ca poate o dai in bara
Silicart2001: Vai dar cati ani ai asa de curiozitate ?
AndraIoana14: Am 12 ani , dar eu nu incerc sa atrag atentia asupra mea , spre deosebire de tine , fiindca nu sunt la circ , nu vreau sa fiu in lumina reflectoarelor .
Silicart2001: :)) Hai paa tu pustoaico. Cred ca parintii tai nu te-au invatat ce inseamna ,,gluma'' asa ca cateodata ar cam trebui sa taci.
AndraIoana14: Nu cred ca imi poti da tu interdictie sa tac , asa ca mai bine tine-ti mainile departe de taste , fiindca nu tii pasul cu replicile .
Silicart2001: Vai vai , hai ca nu am chef sa ma cert cu tine pentru o chestie ,,mica''.
Alte întrebări interesante