Fizică, întrebare adresată de ioanfantanarup3c3zl, 8 ani în urmă

Ce sunt "polii posteriori ai ochilor" ?


ioanfantanarup3c3zl: Polul posterior, care în oftalmologie se referă la țesutul retinian dintre maculă și discul optic, este termenul folosit pentru a descrie partea din spate a ochiului.

Ce este polul posterior?

Petele Roth sunt simptome ale bolii sistemice, iar semnele vitale ale pacientului, precum și stabilitatea hemodinamică generală trebuie evaluate. Petele Roth apar la examenul fundoscopic ca hemoragii circulare în formă de flacără, cu un miez alb/pal (dimensiune variabilă), cel mai adesea în polul posterior.
ioanfantanarup3c3zl: Hemoragiile centrate în alb cunoscute sub denumirea de „pete Roth” sunt cauzate de ruptura capilarului retinian și de ejecția întregului sânge. Aceasta este urmată de aderența trombocitelor la endoteliul lezat, care inițiază o cascadă de coagulare și crearea unui tromb trombocitar-fibrină în centrul sângerării.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de matei8777
1
Polii posteriori sunt punctele din spatele fiecărui ochi

ioanfantanarup3c3zl: adica, mai exact, care puncte?
matei8777: Punctele din spatele ochiului, adică fundul ochiului
matei8777: In spatele fiecărui ochi exista un punct
matei8777: Se mai numește și pol posterior
Răspuns de Ruxandra2021
1

  În posteriorul ochiului este luteea (pentru ca vederea să fie clară ochiul trebuie să focalizeze lumina într-o zonă bine delimitată pe retină).

                                                 SAU

   La polul posterior al ochiului, pe retină există macula lutea (pata galbenă) cu o depresiune în centrul ei numită fovea centralis.

Alte întrebări interesante