Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 8 ani în urmă

Ce te-a impresionat la textul Amintiri din copilărie de Ion Creangă?
Vă rog dau coroană! ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Alexia12112
39

in cartea amintiri din copilărie de Ion Creangă, m-a impresionat faptul că, mama sa era o femeie muncitoare și iubitoare. chiar daca Nica era neastâmpărat aceasta dădea dovadă de iubire față de el și frații săi. un alt lucru care m-a impresionat a fost faptul că Nica, chiar daca era mai obraznic de fel își recunoaște a vina in fata mamei lui și o ajuta la treabă


Alexia12112: cu drag.
Răspuns de Farben
30

  Opera "Amintiri din copilărie" de Ion Creangă m-a impresionat prin modul plin de umor al autorului de a înfățișa cadre din copilăra năzdăvanului Nică. Personaje, precum mătușa Mărioara, mama lui Nică, Smărăndița și Nică, au conturat perfect viața de la țară, ilustrând bucuriile și năzdrăveniile copilărești, acestea fiind caracterizate cu ajutorul măiestriei autorului. Momentul de "La cirește" a rămas întipărit în amintirile oricărui cititor, datorită aprigei mătuși Mărioara, care l-a prins pe nepotul ei, Nică, furând cireșe. Regionalismele și arhaismele oferă textului "Amintiri din copilărie" o expresivitate deosebită, marcând limbajul țărănesc și mentalitățile oamenilor din acele vremuri.

   Așadar, prin umor și expresivitate, "Amintiri din copilărie" de Ion Creangă reprezintă o operă a genului epic care lasă, fără îndoială, un zâmbet pe chipul fiecărui cititor.

Alte întrebări interesante