Geografie, întrebare adresată de lupascusimonaelena, 8 ani în urmă

Ce vegetație e în București?

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de robertberindei
2

Răspuns:

Parcul Herăstrău

 

              Parcul Herăstrău  este un parc de mare întindere al Bucurastiului, situat în partea de nord a orașului, delimitat de B-dul Prezan Constantin, B-dul Aviatorilor, Șos.Nordului, Str. Elena Văcărescu, Șos. București-Ploiești, Șos. Kiseleff. A fost construit în 1936 pe malurileLacului Herăstrău (74 ha). Suprafața sa totală este de 187 ha.Lacul din centrul parcului face parte din lanțul de lacuri antropice alraul Colentina.

Parcul Tineretului

 

                  Parcul Tineretului este situat în Bucuresti, sectorul 4, la mică distanță înspre sud de Piata Unirii, centrul orașului, având o suprafață de circa 200 ha fiind, în prezent, parcul cu cea mai mare întindere din București. Din Piața Unirii, accesul direct este asigurat de Bulevardul Dimitrie Cantemir.

Arhitectul Valentin Donose, proiectantul parcului, a avut în vedere realizarea unei zone vaste de verdeață pentru odihna și recrearea populației din ansamblurile de locuințe construite în partea sudică a orașului.

                          Parcul este amplasat în zona denumită în trecut „Valea Plângerii”. Valea Plângerii a fost concesionată în 1940 prin contract Uzinelor Comunale București, pentru a fi groapă de gunoi 25 de ani, urmând ca după aceea să fie transformată în parc. Amenajarea parcului a început în 1965 și lucrările au durat până în 1974. Amenajarea de bază a durat numai 8 luni realizându-se cu aportul tineretului, prin muncă patriotică. Diferențele mari de nivel (până la 16 m) au necesitat o modelare a terenului pentru a se putea pune în valoare oglinda lacul Tineretului, întins pe 13 hectare. În anii `80, parcul a fost extins către est, odată cu construcția Palatului Pionierilor și Șoimilor Patriei, azi Parcul National al Copiilor.

Parcul Alexandru Ioan Cuza

 

 

                     Parcul Alexandru Ioan Cuza (cunoscut și ca Parcul Titan sau Parcul IOR) este un parc din Bucuresti, din sectorul 3. Acronimul unuia dintre numele alternative ale parcului, IOR, provine de la numele fabricii Inteprinderea Optica Romana, aflată în vecinătate.

Răspuns de cristianavoicu367
0

Pe lângă Cișmigiu în București există numeroase parcuri mari: Parcul Herastrau (cu Muzeul Satului) și Gradina Botanica (cea mai mare din Romania și care cuprinde peste 10.000 de specii de plante inclusiv exotice), Parcul Tineretului, Parcul Alexandru Ioan Cuza(cunoscut și ca Parcul Titan sau Parcul IOR), precum și multe parcuri mai mici și spații verzi amenajate de primăriile de sector.

sper c-am ajutat! :*

Alte întrebări interesante