Ce vrea sa ne povestească padurea
Răspunsuri la întrebare
Padurea vrea să vă povestească astăzi despre diferitele tipuri de păduri de pe pământul ăsta extraordinar. Lista pădurile naturale cu ecosistemele lor intacte sunt după cum urmează: pădurea tropicală/temperată/boreal. Apoi mai sunt pădurile de exploatare, plantate exact pentru asta, pădurile de protecție, ce pot fi plantate în jurul culturilor/drumurilor/cursurilor de apă și pădurile de mâncare, ce respectă regulile permaculturii și sunt integrate și create special și cu grijă de Mama Natură pentru a se putea auto susține din punct de vedere ecologic.
O pădure naturală este o unitate de vegetație, în general multistratificată, dominată de copaci, ale căror straturi combinate au coroane suprapuse și unde ierburile din stratul erbaceu sunt în general rare.
Pădurile naturale provin din pădurile originale, adică pădurea se reproduce în mod natural. Deci este o pădure ce s-a generat în mod spontan în acea locație și care constă din specii și tulpini de arbori imigranți în mod natural.
Pădurile naturale pot fi gestionate într-o oarecare măsură sau pot fi complet negestionate, adică neatinse. Naturalitatea poate fi, de asemenea, considerată ca o indicație a impactului uman asupra pădurilor. Atunci când sunt lăsate neadministrate sau restaurate activ, pădurile cresc în arborete a căror structură seamănă cu pădurile în starea lor naturală.
În ceea ce privește conservarea, este clar că pădurile naturale sunt vitale pentru conservarea biodiversității, dacă eforturile de restaurare ar fi planificate în mod eficient acestea ar putea permite crearea unor zone tampon sau coridoare între peticurile forestiere existente, acest tip de inițiativă va fi importantă în viitor pentru a permite speciile să migreze, făcând populațiile izolate mai rezistente la schimbările climatice.
Pădurile stau foarte bine și singure. Nu este necesară tunderea, plivirea, stropirea sau săparea. Fără pesticide, îngrășăminte, erbicide sau substanțe chimice urâte. Nici muncă și nici oameni. Cumva se descurcă bine mersi.
Înțelegând modul în care pădurile cresc și se susțin singure fără intervenția umană, putem învăța de la natură, putem copia sistemele și modelele pentru a ne modela propriile păduri - cele umplute cu copaci și plante care produc alimente pe care le putem mânca. Putem proiecta și construi cele mai durabile sisteme de producție a alimentelor posibile; perfecționat, rafinat și îngrijit chiar de Mama Natură.
Pădurile găzduiesc aproximativ 50-90% din întreaga biodiversitate terestră a lumii - inclusiv polenizatorii și rudele sălbatice ale multor culturi agricole. Numai pădurile tropicale conțin între 10 - 50 de milioane de specii - adică peste 50% din toate speciile de pe planetă. Pădurile tropicale acoperă doar 2% din suprafața Pământului și 6% din masa sa terestră, și totuși găzduiesc peste jumătate din speciile de plante și animale din lume. Este evident că pădurile în sine sunt sinonime cu viața, biodiversitatea și fertilitatea. Acolo unde viața se adună, se creează relații complexe și reciproc avantajoase între organisme; se formează comunități armonioase naturale, iar formele de viață se înmulțesc și proliferează.
Dacă pădurile sunt locul unde se află cea mai mare parte a vieții de pe planetă, atunci ceva mai puțin decât o pădure este cel mai probabil mai puțin adecvat pentru susținerea vieții. Viața susține viața, totuși am uitat că de fapt facem parte din rețeaua vieții în sine și depindem de altă viață pentru a ne susține și așa am ajuns unde suntem astăzi.
Natura crește plante de 460 de milioane de ani, iar copacii de 370 de milioane de ani - Oamenii moderni apar pentru prima dată în înregistrările fosile din Africa cu aproximativ 195.000 de ani în urmă.
Succes!