Geografie, întrebare adresată de tofaniana, 8 ani în urmă

cele mai importante descoperiri geografice / calatotii geografice
1.Herodot
2.Eratostene
3.Cristofor columb
4.Fernando Magellan
Care este perioada ?
Care este contribuitia adusa geografiei​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de tiricamirabela5
24

Explicație:

1498: Columb descopera America

Cristofor Columb, navigator italiano-spaniol, este cunoscut de toata suflarea omeneasca drept cel care a descoperit America. Columb a pus piciorul in America continentala, mai exact in America de Sud, in 1498.

In mai 1498, Columb a parasit Spania cu sase nave - trei, umplute cu provizii pentru proaspata colonie spaniola stabilita pe Hispaniola, Haiti si Republica Dominicana de azi si trei care aveau drept tinta gasirea de terenuri la sud de insulele cartografiate anterior.

Aceasta noua expeditie a dus la descoperirea teritoriului pe care astazi il numim Trinidad (Sfanta Treime), unde a a vut loc prima debarcare, descoperind astfel Venezuela. Dupa ce a navigat de-a lungul coastei, a intrat in Golful Paria, iar urmatoarea sa debarcare a fost in Peninsula Paria, din Venezuela moderna, unde, la 5 august 1498, Columb si echipajul sau aveau sa fie primii europeni ajunsi pe continentul american.

Din pacate, cercetarile moderne au umbrit considerabil reputatia eroica a lui Columb - s-a descoperit ca marele exporator a fost un crud si sangeros asupritor al populatiilor din teritoriile descoperite si cucerite. Calitatile sale de navigator sunt insa celebrate si azi

1522: Fernando Magellan face inconjurul Pamantului

Expeditia condusa de Ferdinand Magellan, navigator si explorator protughez, a fost prima care a inconjurat Pamantul. Magellan a murit inainte de finalizarea calatoriei, nu inainte insa de a dovedi ca Pamantul este rotund si de a boteza un ocean: Pacific - pentru ca apele lui au fost foarte linistite in timpul traversarii spre Tarile de Foc (desi fusese descoperit cu noua ani in urma, de Balboa, nu era numit in niciun fel pe harta).

In 1519, Magellan a pornit din Spania cu cinci nave, cu scopul de a gasi o ruta de comert mai rapida catre Indiile de Est. Desigur, nu exista o astfel de cale, dar ce a descoperit pe coasta de est a Americii de Sud moderne a fost o cale navigabila ingusta - numita mai intai Canalul Tuturor Sfintilor, apoi stramtoarea Magellan, in onoarea celui care a descoperit-o - in apropierea varfului sudic al continentului, care lega doua oceane: Atlantic si Pacific.

Magellan nu a mai ajuns niciodata inapoi in Spania - in aprilie 1521, a fost ucis intr-o lupta cu bastinasii din Filipine. De fapt, doar una dintre cele cinci nave originale a revenit in Spania in anul urmator. Cu toate acestea, expeditia a fost cruciala in evolutia omenirii: a confirmat ca Pamantul e rotund si, la fel de important, ca lumea era foarte mare - iar explorarea ei, fara o retea de porturi, era imposibila

Nu am găsit și cu ceilalți 2

Sper ca te am ajutat


tofaniana: iti multumesc din suflet
Alte întrebări interesante