Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 8 ani în urmă

Cine a citit " inimă de cerneală "?vreau și eu momentele subiectului identificate​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de cornelpetre534
8

Explicație:

Maggie, o fata de doisprezece ani, si tatal sau Mo, un legator de carti, pleaca pe nesteptate la matusa Elinor, dupa ce Deget-de-Praf i-a vizitat in noaptea precedenta.

Acolo, tatal ei, a ascuns o carte de Capricorn, un om rau provenit dintr-o carte, la fel ca Deget-de-Praf si oamenii sai, care a luat cartea, impreuna cu Mo, Maggie si elinor, inchizandu-i intr-o cripta. Acolo, Mo le povesteste fetelor de noaptea in care a disparut mama lui Maggie: putea sa scoata personaje din carte citind cu voce tare, iar intr-o seara, mama lui Maggie disparu si in schimb, aparura Capricorn, Deget-de-Praf si Basta.

Elinor, Mo si Deget-de-Praf reusesc sa evadeze, in schimb Maggie ramane fiindca are acelasi talent special ca tatal sau, asa ca, cu ajutorul lui Fenoglio, autorul cartii "Inima de cerneala" reuseste sa schimbe finalul povestii, asfel incat Umbra sa-l ucida pe Capricorn si totul sa dispara, lucru care s-a intamplat. Iar, Mo si Maggie o gasesc pe mama lui Maggie si, impreuna cu Elinor, pleaca la conacul ei.

Alte întrebări interesante