Istorie, întrebare adresată de Shhhh33, 9 ani în urmă

Cine a fost la olimpiada la istorie sa-mi zica cum a fost fiindca merg si eu si as vrea sa stiu cum e.


StefaniaStoica: Buna! Dificultatea depinde de clasa, eu am fost si in clasa 9 si intr-a 10-a calificata la nationala si nu pot spune ca a fost foarte greu. De fapt pentru mine a fost foarte usor. Pentru a merge insa la olimpiada la istorie trebuie sa ai o memorie foarte buna, trebuie sa stii foarte multe date cu zi luna si an ( nu doar anul ) pentru fiecare eveniment. ( desigur evenimentele corespunzatoarea anului de studiu in care esti )
StefaniaStoica: Pe langa lectiile din manual trebuie sa consulti carti de specialitate si practic sa tocesti pe de rost ce scrie acolo. Testul consta in doua subiecte unul cu doua sau trei texte istorice despre diferite evenimenete si pe baza textelor vreo 5-6 intrebari dintre care vreo 2-3 sunt de prezentare ( adica scri la fiecare 10-15 randuri ). Din aceste 5-6 intrebari doar primelelor 3-4 le vei gasi raspunsul in textele respective ( de obicei textele sunt numerotate cu A B C si la intrebare iti spune
StefaniaStoica: in care sa cauti raspunsul. Trebuie insa sa citesti cu atentie pentru ca raspunsul pentru ca raspunsul nu este chiar la vedere. restulintrebarilor se bazeaza pecunostiintele tale. de exemplu ti se poate cere sa prezinti un alt eveniment inafara de cel prezentat in text si ti se va da o perioada istorica in care sa il incadrezi, o personailtate etc.
StefaniaStoica: subiectul al II-lea consta intr-un eseu de 4-5 pagini. Trebuie sa fi foarte atenta pentru ca eseul nu este dintr-o singura lectie, ci din mai multe. De exemplu anul aceste in clasa 10 cand lucram pentru olimpiada am rezolvat un eseu in care mi se cerea sa prezint revolutiiile perioadei moderne ( adica a angliei, frantei, americii toate amestecate ) dar totul trebuie sa aiba o logica. Te vor ajuta foarte mult reperele. acele liniute in care ti se cere ce sa prezinti si avand in vedere ca e vorba
StefaniaStoica: de istorie reperele trebuie rezolvate in ordinea in care ti se da. trebuie sa faci o legatura intre ele astfel incat esul sa fie unitar, nu mici fragmanete.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de georgianalaura1
3
Nu este greu.Trebuie sa ai incredere in tine si totul va fi bine..Success!!!

Shhhh33: Mersi pt incurajari
georgianalaura1: cu placere :)
Răspuns de Ana2727
1
Pai trebuie sa inveti mai intai ce iti zice profesorul.Inveti si apoi trebuie sa scrii la cerintele pe care ti le dau acolo.Trebuie sa stii anii in care se intampla ceva,cine face acele intamplari etc.
           Sper ca te-am ajutat!;)))))))))))))))

Shhhh33: Mersi ;)
Alte întrebări interesante