Istorie, întrebare adresată de angyplatica, 9 ani în urmă

cine erau geto-dacii

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ShakeStar2000
35
Geto-dacii erau o ramura nordica a tracilor, care traiau in spatiul carpato-danubiano-pontic. Originea lor este indo-europeana, iar civilizatia lor se incadreaza arheologic in epoca fierului. Ei sunt numiti "geti" in izvoarele grecesti, iar in cele latine "daci" , primul care foloseste acest termen fiind Caesar.

angyplatica: multumesc mult
ShakeStar2000: cu placere
Răspuns de alionanicolaev
18
Geto-Dacii
-faceau parte din marea familie a tracilor si locuiau pe teritoriul dintre Carpati, Dunare si Marea Neagra.Datorita reliefului variat si bogatiilor naturale, ei se ocupau cu agricultura, crestera animalelor si apicultura.
-ei erau organizati in ginti (in cadrul carora s-a dezvoltat familia), in triburi si uniuniuni de triburi;-fiind un popor razboinic, geto-dacii au ridicat cetatii intarite, in care au construit sanctuare destinate ceremoniilor religioase.
- geto-dacii credeau in nemurire. practicau sacrificiul dee animale inm cinstea zeilor, pentru ca acestia sa-i pretejeze.
-in sacolul I i.hr.,Burebista (82-44 i.hr.) a reusit sa uneasca toate triburile geto-dace intr-un singur stat cu capitala la sarmizegetusa.

alionanicolaev: că dau din ochi :D
angyplatica: aha am inteles
angyplatica: cati ani are
angyplatica: cati ani ai
alionanicolaev: 12
angyplatica: multi inainte
angyplatica: eu am 11
angyplatica: eu am 11 ani
alionanicolaev: ok
angyplatica: bn paa
Alte întrebări interesante