Biologie, întrebare adresată de costineldobos, 8 ani în urmă

Cine îmi poate răspunde și mie la întrebări?

DAU COROANA CRED

Anexe:

GreenEyes71: Ai publicat întrebările, dar nu ai publicat și poza cu lecția. De ce ?
costineldobos: Sun de la Antibiotice:)
GreenEyes71: Poza te rog, să o publici, nu doar întrebările.
GreenEyes71: Sau ai putea face altceva: citește lecția, înțelege-o și apoi poți chiar tu răspunde la întrebări.
PepsiCola95: Cum adică ce alte antibiotice au fost descoperite? A fost descoperit chiar unul ieri în SUA, ceva ani sau perioada?
GreenEyes71: Tu pui pe site întrebări, iar răspunsurile se află chiar în lecția din manualul pe care îl ai în față, trebuie doar să citești lecția.
costineldobos: Se refera la mai multe Antibiotice
GreenEyes71: Noua poză nu pare să fie completă, e așa de scurtă lecția ?
costineldobos: Da. În rest e despre ciuperci.
costineldobos: N-am găsit nimic în manual și nici pe internet!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de mity01
12

Răspuns:

Antibioticele se utilizeaxa pentru distrugerea infectiilor cu bacterii sau cu fungi din interiorul corpuli uman. Nu sunt de folos contra virusurilor. Fiecare antibiotic are o actiune specifica, nu exista un antibiotic universal.

.Incepand cu anul 1946 au fost descoperite o multitudine de antibiotice. De exemplu penicilina, Ampicilina, Eritromicina, Zinnat, Tetraciclina, doxiciclina, ... Sunt cercetari continue si sustinute in tarile puternice pentru descoperirea de noi antibiotice.

Alte substante naturale cu proprietati antibiotice . usturoiul, salcia, mucegaiul alb,

Rezistenta la antibiotice a microorganismenlor are loc ca urmare a selectiei naturale , in urma unor tratamente incomplete sau gresite cu antibiotice. O tulpina de microorganisme nu este distrusa de un tratament prost administrat, iar exemplarele de bacterii supravietuitoare devin rezistente la substanta din antibiotic, deci nu pot di combatute cu acel antibiotic. De aici un mare pericol, respectiv aparitia unor bacterii care sa nu poata fi distruse de nici un antibiotic si care produc boli mortale oamenilor O masura de protectie contra fenomenului de rezistenta la antibiotice este evitarea tratamentului cu antibiotice cand nu este necesar, iar cand se administreaza tratament cu antibiotice, luarea tratamentului pe toata perioada recomandata, (adica nu se intrerupe tratamentul mai repede daca ne simtim mai bine) Statele puternice incearca mereu sa descopere noi antibiotice, pentru a contracara fenomenul de rezistenta. Primul antibiotic descoperit, in anul 1946 , penicilina, a devenit aproape ineficient

Reguli - se ia la ore exacte, doza prescrisa. Nu se intrerupe tratamentuil mai devreme. Nu se ia tratamentul pe stomacul complet gol, dar nic dupa o masa copiaosa. Nu se incepe un tratament cu antibiotice fara a exista o determinare a necesitatii acestuia ( medic, analize de laborator)

Antibiograme este testul prin care se determina eficienta diferitelor antibiotice contra unui microorganism specific. Totio aici se determina rezistenta microorganismului la unele dintre antibiotice.

Titlu " Antibioticele

Explicație:


costineldobos: Vai îți mulțumesc foarte mult.
Alte întrebări interesante