Limba română, întrebare adresată de Adelinnna997ade, 9 ani în urmă

Cine îmi poate spune și mie tot ce trebuie să știu pentru examen în clasa a 8a ?
La română , literatură și gramatică ?
La mate , algebră și geometrie ?
Sunt în clasa a 8a și vreau să mă pregătesc de acum ,dar nu știu cu ce să încep și ce să învăț .. Definitii ,teoreme?!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de andreea12345123
10
Buna. In clasa a 8a ai foarte mult de învățat. Eu anul asta am terminat clasa a 8a si am dat examenul. La romana   trebuie sa cunoști foarte bine definițiile si trăsăturile la genul liric care are următoarele specii:  pastel si doina , genul epic care are următoarele specii :balada, fabula, basm, schița, nuvela si roman si genul dramatic la care o sa faci comedia. Fiecare specie are definiție si trăsături aparte. Mai trebuie sa știi si descrierea artistica, mesajul textului, titlul , textul non literar si modurile de expunere. Trebuie sa mai știi si figurile de stil, imaginile artistice, sensul propriu si sensul figurat, cuvintele polisemantice si monosemantice, sinonime, antonime, omonime, paronime, pleonasm,cuvinte si construcții incidente, familia lexicala, camp lexical, fonetica, vocabularul, mijloace de îmbogățire a vocabularului, noțiuni de versificație, semne de punctuație si de ortografie, valoare morfologica, funcții sintactice si toate propozițiile subordonate pe care o sa le faci. 
La matematica trebuie sa fii foarte atenta la explicațiile din clasa. Matematica este o materie foarte grea, mai ales ca anul acesta s-au introdus in programa si corpurile rotunde. Aici trebuie sa înveți formulele si teoremele. Daca le știi pe astea o sa poți sa rezolvi. O sa fie mai greu la corpurile rotunde unde o sa ai mai multe formule. Poti sa lucrezi de pe culegeri. Ai la început un memorator care o sa te ajute. Daca ai nevoie de definiții poți sa ma întrebi. O sa ti le dau eu. Multa bafta la examen!! Sa iei note mari!!

Adelinnna997ade: Mulțumesc mult ! :*
andreea12345123: Cu plăcere! :*
Adelinnna997ade: Ajuta ma te rog !Complete par : du,de la,des,de :
-Tu aimes la pizza?
-Et comment! J'y mets..... jambon,..... sauce tomate,.....champignons,.......fromage . Je n'y mets pas.....fruits, je n'aime pas le melange des gouts!
-Moi , je l'aime avec ...... poisson et ......fruits de mer. Je n'y mets pas....... fromage ,et surtout pas ....... champignons!
Alte întrebări interesante