Limba română, întrebare adresată de Tsukiyama, 9 ani în urmă

Cine imi spune si mie un exemplu de argumentare a genului dramatic? NU vreau sa fie de pe net.. Sa aiba minim 4 trasaturi {clasa a 8 a}

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de AndreeaDeea15
5
Genul dramatic cuprinde operele literare destinate reprezentarii scenice,impunand anumite limite privind amploarea in timp si spatiu a actiunii reprezentate.
       In opinia mea,opera literara......,de......,apartine genului dramatic,prin faptul ca respecta pe deplin trasaturile de structura si continut ale acestui gen literar.
       Un prim argument in sprijinul acestei idei il constituie structura textului,specifica genului dramatic.Textul este organizat in acte,impartite,la randul lor,in structuri.Actul si scena sunt precizate inaintea textului propriu-zis.(Aici scrii actul si scena specificate deasupra textului).Sunt prezente in text didascaliile,care reprezinta sugestiile autorului cu privire la jocul actorilor sau la decor,pentru transpunerea textului in spectacol.Ele reprezinta singurele interventii directe ale autorului si se regasesc in text delimitate de paranteze(+exemple de didascalii).Apar indicatii scenice inca de la inceputul scenei,indicand  personajele care iau parte la scena respectiva(Scrii aici personajele).Replica fiecarui personaj este precedata de numele acestuia deoarece,la un moment dat,personajele pot si angrenate intr-un polilog si pot exista confuzii.
         Un al doilea argument il reprezinta actiunea dezvoltata in jurul conflictului dramatic.(Aici vorbesti despre conflict,despre personajele care intra in conflict)
         In plus,autorul comunica in mod indirect sentimentele si ideile sub forma unei actiuni reprezentate,dezvoltata prin dialog.
       -Tot aici,la "In plus".poti vorbi despre comic,in cazul in are iti apare comicul de limbaj,de situatie,de moravuri.de nume etc.
       In concluzie,opera literara......,de......,apartine genului dramatic prin trasaturile prezentate mai sus.



Tsukiyama: Salvat de clopotel. Multumesc ^=^
AndreeaDeea15: Cu placere ! :D
Alte întrebări interesante