Limba română, întrebare adresată de dariuscoman, 9 ani în urmă

cine m-ar ajuta sa fac în basm cu titlul geanta vrajita dau coroana


Liftulșcolii: Cat de lung sa fie?

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Carmensiatat2005
0
                                                    Geanta vrajita
Mama mea era vrajitoare ,iar eu toata ziulica ma uitam la mamica cum se juca cu bagheta aceea.Pentru mine era o mirare cum poate mamica sa manuiasca bagheta aia mica asa de bine . Intr-o zi vreiam sa plec la scoala dar ceasul de langa capul meu nu a sunat .
Mamica a venit si m-a trezit. Imi era asa lene sa ma ridic din patul meu comod deoadata mama scoase bagheta ei si ma ridica in sus ma duse la baie ma spalat pe dintisorii mei care anca nu ami cazusera mai tarziu ma puse la masuta aceea veche din lemn de Plop si am mancat m-a dus in camera sa ma imbrac .
Mamica a lasat bagheta jos si m-a lasat sa ma imbrac .Dar minune eu nu vreaiam sa ma imbrac . Deoadata mamica batuse la usa mea verde .
Mama intrase in camera mea si se chicotea asa de tare.Eu eram asa uimita de mama.Mama ma imbracase in uniforma mea micuta.
Ghiozdanelul meu era gata ,iar geanta mamei era cam zapacita nu state locului deloc mama si-a dat seama ca geanta ei era vrajita dar nu stia de cine . Deodata mama vazu ceva pe geam . Ia ghiciti cine era ....Chiar Vrajitoarea Gloria. Mama asi luase maturica ma lua si pe mine de maleta mea alba si ma sui pe maturica . Gloria fugi si fugi si mama fugi si ea si a priso . 
Mama ia zis Vrajitoarei sa ai dea vraja ca sa-si faca geanta vrajita .
Gloria ai dase mamei vraja mama o desfacu si geanta reveni din nou ca inainte .
Ma suit pe maturica si ma dus la Scola mea .
Eu ca un copil cuminte chipurile le-am zis si colegilor care ramasera uimiti.
Mama cand veni sa ma ia toti copii sarira pe ia .
Mamica ma intreba ce s-a intamplat ,iar eu i-am zis .
Mama se suparase un pic pe mine dar i-a trecut.


SPER CA TE-AM AJUATATTT
Alte întrebări interesante