Limba română, întrebare adresată de andrei8585, 8 ani în urmă

Cine ma ajuta sa îmi facă o compunere de 150de cuvinte,in care sa arătați ca poezia lacul aparține la genul epic

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de m1iic58
2

Explicație:

Opera lirica este creația în care autorul își exprima gândurile ideile și sentimentele în mod direct prin intermediul eului liric și al limbajului artistic expresiv. Poezia "Lacul" scrisa de M. Eminescu aparține genului liric deoarece prezintă toate caracteristicile acestui gen literar. În primul rand, observam prezenta eului liric în text sub forma persoanei I la pronume ("eu" "mi"), la verbe ("trec", "ascult", "aștept") și a propozițiilor exclamative ("Unduioasa apa sune!"). În al doilea rand, limbajul artistic e bogat în figuri de stil și imagini artistice. Astfel, personificarea "Tresarind în cercuri albe / El cutremura o barca" se refera la lac, care e impresionat de povestea de dragoste, cu final trist, dintre eul liric și iubita lui despre care e vorba în poezie. Repetiția "Lacul codrilor albastru(...) Lângă lacul cel albastru" conturează frumusețea cadrului natural care asigura echilibrul în poezie.

In al treilea rand, sentimentele expuse sunt de tristețe și iubire. Povestea de dragoste are un final trist care îl prezintă pe eul liric, singur, pe lac, deoarece iubita sa nu a apărut. În primele 4 strofe domina speranța și liniștea sufleteasca iar în ultima strofa dezamăgirea și singurătatea.

In ultimul rand, poezia e alcătuită din 5 catrene care au rima complexa( versurile 2 cu 4 rimează iar 1 și 3 sunt libere) cu măsură de 8-7 silabe și ritm trohaic.

In concluzie, având toate aceste trăsături putem afirma ca poezia este o opera lirica, bazându-se pe subiectivitate și expresivitate.


andrei8585: Iti mulțumesc frumos amule
andrei8585: Omule*
Alte întrebări interesante