Limba română, întrebare adresată de SeveMihai, 9 ani în urmă

Cine ma ajuta si pe mine cu o Compunere Originala pentru nota 10? Orice compunere dar sa fie originala va rog imi trebuie acuma pentru maine


Utilizator anonim: Mihaita, ai avut ce ai cerut... Data viitoare fii mai explicit :)

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Danisevshi
1
                                             Dragostea
Esti pustiu si rece ca un sloi de gheata ce iti apasa si inchide portile spre o noua relatie cu mine. Esti golas si indiferent ca o stafie sub trupul careia se ascunde doar dezamagire si un suflet dureros de singuratic. Poate sunt mica sau poate doar tu ma vezi asa dar spre deosebire de tine, in inima mea eu sunt puternica, am mii de ginduri profunde legate doar de tine! E simplu sa spun ca te iubesc, e ceva mai profund, inexplicabil care nu merita nici cel mai mic efort pentru a te cuceri dar care ma topeste la cel ami mic gind despre tine, despre noi. Esti ca o cetate ce trebuie cucerita si meritata dar in care eu nu ma voi simti comod si fericita. Esti ca o corabie golasa de nume ***** care bintuie lin pe marea dorintelor mele inflacarate. Stiu bine ca nu ma meriti, nu ma vei avea dar totusi sper pentru ca speranta moare ultima.Esti ca un fulg rece ce te topesti usor pe buzele mele fierbinti...Semeni cu multe dar nimic nu seamana cu tine! Te-am ranit cu glontul iubirii dar nu imi pasa, rana ce iti provoaca durere se vindeca lasind in urma doar o cicatrice. Multi stiu cui ii dedic acest text si multi ma cunosc dar nimeni nu simte ceea ce simt eu. Te plac asa cum esti, cu tot cu defecte si neajunsuri caci chiar daca sunt multe, eu nu le vad. Te plac pentru ochii tai vcaprui ca de cicoare si pentru glumle tale simple si goale la care eu mereu zimbesc pentru ca stiu ca iti place zimbetul meu. Am plins si pling uneori la simplul gind ca esti cu altcineva, ca in tot acest timp in catre te visez si te doresc tu nu ma porti nici in minte si nici in suflet, ca cauti pe linga perfectiune un corb robust pe care nu ti-l pot da dar dub care te aflii doar tu! Te pun mai presus decit orice, decit mine, te vad nu ca un print sau un cavaller , te vad asa cum esti doar ca fara fite si imperfectiuni. imi esti aproape dar in acelasi timp atit de departe de mine. Vorbim la un subiect, imi povestesti ca la un copil mic si chiar daca eu stiu si vad, te ascult si incerc sa fiu in cerul inginit de ginduri. Pot scrie despre tine si o carte dar rezumata in doar 2 cuvinte va fi: TE IUBESC!


Danisevshi: Sper ca te-am ajutat!
SeveMihai: ms
Danisevshi: Iti place?
SeveMihai: da dar este preagrea vreu o compunere hazlie de o pagina sau ceva de genu imi poti face te rog
Danisevshi: Ok, sigur...
Danisevshi: Zimbesc, zimbesc pentru ca abia acum am realizat cit de frumoasa este viata! M-au parasit toti, m-au tradat si m-au injunghiat pe la spate dar viata merge inainte, nu se opreste si in asta e ea frumoasa. Imi amintesc si acum ca prim vis cum ma gidila iarba, soarele si vintul si cum mama imi cinta duios melodii, doine si cintece de leagan, pe el am crescut, pe ele am iubit!
Danisevshi: Copilaria insa nu s-a terminat acolo, in leaganul primilor anisori, ea a continuat pina mai departe, in prieteniile legate ani dar rupte in secunde...Oh, zimbesc la gindut care ma duce la marea care sterge nisipul aurit la fel cum sterge timpul-amintirea. Valorific acele momente in care rideam cu pofta si cu viata caci chiar daca au trecut, mai pastrez o bucata de copilarie in mine. Si-mi vine sa strig, sa chicotesc dar lumea ma va lua de nebun pentru ca persoanele bucuroase au fost mereu luate
Danisevshi: Ei, si ce daca sunt mai copilaros?! Nu conteaza virsta, conteaza cum o traiesc! Sunt de aur acele momente in care am simtit ca am valoare si in care mi-am revarsat bucuria. De fapt, nu poti prune pret pe amintiri dar daca as putea le-as da un infinit, nu de galbeni, euro sau dolari ci o mie si un infinit de zimbete...
Danisevshi: Imi place sa zimbesc, asta ma face puternic si de neclintit si de neinvins in fata dusmanilor si de fapt, cel mai valoros ce avem e Zimbetul si Copilaria!
Răspuns de Utilizator anonim
1
                  Un timp , am fost scufundati in sclavia iernii , am preluat regulile ei doar pentru a ne proteja . Desii , anotimpurile sunt specifiice fiecarui an , nu am invatat sa le controlam pozitiv . Aproximativ 3 luni am lucrat pe baza frigului si am inghitit fiecare jignire a vantului , lasandu-si urme pe pielea sensibila ce pe moment a adoptat o culoare sangerie . Iarna a fost considerata si un loc de refugiu in care iti puteai medita si prelucra gandirea . Este si va fi mereu un anotimp snistru , misterios , independent . Va fi mereu o parte ce ma reprezinta . 
                 Acum insa , trebuie sa imi remodelez formele de adaptare a timpului , este un ordin timpuriu ce trebuie respectat . Stelele nu vor mai fi aceleasi , si nu vor mai avea aceeasi valoare sau exprimare sentimentala . Modul in care cerul acapara totu' , inghitind lumea intr-un in intuneric infernal , lasand doar luna si stelele sa creeze un ritm mirific , creea o secventa perceputa drept un miracol . Acest fenomen nu va mai fi la fel, frigul nu va mai fi sa te induca intr-o eroare si sa te domine . Copacii goi ce conturau tabloul , se vor transforma in ceva pozitiv, nu vor mai fi depresivi , plantele ce zaceau pe solul inghetat, acum se vor ridica devenind accesiriile primaverii , pana si soarele va fi mai aproape de noi , schimbandu-ne perceptia despre negativ sau pozitiv .
                  Noi nu avem de ales, nu putem schimba nimic , suntem niste factori influentati de natura , obligati sa o respectam si sa o iubim , dar nimic nu este bun cu mila sau cu sila , incat acceptarea anotimpurilor paralele ar putea fi o parte din noi . Trebuie doar sa ne regasim intr-un punct de reper de la care ia viata totu'.
                  Traiesti sau mori , pierzi sau castigi ... este doar un mod de a miza pe frica si pe curaj .



PS : 1. Nu este copiata .
        2. Nu mai exista in niciun caiet ,pentru ca ideile sunt concepute acum .
        

SeveMihai: faina dar este prea grea imi poti face o compunre hazlie sau ceva de genu de o pagina te rog
Utilizator anonim: Am stat in jur de 15 min sa o fac pentru clasa a9-a , si imi spui ca e prea grea? -_-
Utilizator anonim: Stii, poate trebuia sa specifici inainte ca vrei ceva mai usor . Eu alta nu mai fac, m-am incadrat in cerinta, descurca-te
SeveMihai: ok multumesc
SeveMihai: o so scriu cai faina ms
Utilizator anonim: Aham, bine.
SeveMihai: ms mult am grsit mesajul tremuia sa zic alcuiv am vazut o compunere gresita
Utilizator anonim: Serios? Ce .... lasa.
SeveMihai: daSERIOS MS ACUM SCRIU COMPUNEREA
Utilizator anonim: bine, scrie :))
Alte întrebări interesante