Limba română, întrebare adresată de catalenta16, 9 ani în urmă

Cine ma ajuta si pe mine cu o poveste frumoasa pentru copii dar nu de net


catalenta16: de copi intre 3-4 ani

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
1
Poveste de copii: Brosca mincinoasaTraia de mult un pescar cu numele Jack. El era batran si nu avea nici un copil. Intr-o zi a vazut o femeie batrana si aceea mergea catre casa lui. Ea spune:
- Stiu ca vrei sa ai un mostenitor. Am aici un pui de broasca, care daca vei reusi sal controlezi din a se preface mort, el se va transforma intr-un fecior mandru, bun pescar si vanator. Trebuie sa ai grija de el o luna, adica 4 saptamani.
-Voi inceca. Dar ce se va intampla daca nu voi reusi?
- Puiul va fugi in lumea larga si va minti pe toti. Si cel care ca avut grija de el, va fi mintit de 10 ori pe an.
Batranul era totusi dispus sa ia puiul de broasca, gandindu-se ca va reusi dar ca si va pierde.
In prima saptama, puiul de broasca sarea peste tot prin casa si spargea tot ce gasea prin cale. Batranul i-a spus:
-Fii cuminte, broscut-o! Nu mai face asa!
Broscuta cu un suras:
-Doar pentru ca ai grija de mine nu inseamna ca ma controlezi cum vrei tu!
Si broasca face dezordine mare incat batranul zicea in mintea lui: "Mai bine nu luam puiul asta de broasca, domul sa-l ia in seara asta de aici!". In a2a saptamana, batranul a legat-o cu o ata, gandindu-se ca poate il potoleste umpic. Si toata saptama mai rau a fost. Broasca facea ce e mai rau posibil: Sarea din colo in colo, isi facea nevoile mai des si peste tot, scuipa si smangalea cu o carioca peretii. Cand mosul vine de la pescuit, vede dezordinea asta si cearta broasca.
Broasca zice:
-Nu mai tipa la mine ca in a 3a saptama fac mai rau!
Mosul tipa mult mai rau zicand:
-Numai ma pacalesti! Daca nu tip la tine, a 3a saptama te faci mai rau!
Apoi mosul a luat un betisor si a inceput sa dea in broasca. Biata de ea! Plangea foarte tare! Pacat ca nimeni nu a intervenit sa o salveze!
In a 3a saptamana, broasca voia sa evadeze. Isi facuse un plan: In a 4a saptamana sa merga in fiecare zi cu mosul acela la pescuit si in ultima zi sa sara in apa, pe ascuns, prin trestiile de langa mal. Apoi a inceput sa se prefaca bun in a 3a saptamana. I-a zis mosului:
-Te rog frumos sa ma ierti pentru tot ce am facut! Am fost rau si nu mai vreau asta!
Mosul i-a suras si a zis:
-Te iert, dar trebuie sa repari tot ce ai stricat!
Broasca avea o putere magica: daca croncanea odata se curata mizeria din casa, daca croncanea de 2 ori se reparau lucrurile stricate si daca croncanea de 3 ori toate teburile casei erau rezolvate.
Broasca a croncanit odata: mizeria parca a fost luata cu tractorul. A concanit de 2 ori: tot ce a fost spart s-a reparat de parca zici ca deabia acum le-am cumparat. A concanit de 3 ori si toate treburile casei au fost rezolvate. Mosul multumit a zis:
-Se apropie seara. Maine e prima zi din a 4a saptamana. Vreau sa pescuim  noi singuri.
Mosul, in gand, stia ca broasca are ceva de facut in legatura cu evadatul. Asa ca a legat-o cu o franghiuta mica si stansa. Urmatoarea zi au plecat la pescuit si broasca cu gandul ca trebuia sa mai faca un plan: cum sa scape de franghie? A si gandit si a spus:
-Te rog eu frumos, desfa-mi fanghia sa iau o rama pentru undita mea!
-Iti dau eu una! A zis mosul stiind planul broastei.
Mai tarziu, broasca a zis:
-Am nevoie de o patura. Nu vreau sa te deranjez din pescuit, Iti cer voie decat sami dai drumul sami iau una.
-Ti-o dau pe a mea. A zis mosul gandindu-se ce sa faca ca broasca sa uite planul.
Si trei ore mai tarziu se apropie seara. Broasca era dezamagita ca na reusit. Asa s-a intampalt pana in Duminica, ziua cand trebuia sa vina batrana aceea pentru al transforma pe broscoi in fecior. Broscoiul nu voia sa fie om, ci broasca.Acum s-a gandit la un plan mai bun: Il gadila pe om si facea sa rada, apoi el in acel moment mai desfacea o sfoara. Asa a facut pana a desfacut franghia intreaga. Broasca a fugit si apoi a intat in apa spunand mereu: "Libertate!" din minunt in minunt. Batrana a vazut totul si i-a spus batranului: 
-Broasca te-a pacalit si pe tine. Acum vei fi mintit de 10 ori pe acest an. Sa nu ai incredere in persoanele ce vor veni la tine ca vor  broasca asta costumata. Apoi batranul trist i-a zis:
-Voi indurera orice pedeapsa! Si merit pentru ca miam dorit mereu un fecior si el era unu facut din mintea unei broaste.
10 ori la rand batranul a fost mintit, dar nu a mers nici pic, pentru ca a fost pacalit de broasca de foarte multe ori. Batrana se intoarce peste un an si ii spune:
-Broasca traieste, dar nu o gasesc nicaieri. Acum va pacali multa lume. Dumnezeu sa ne ajute!
Si broasca a pacalit multa lume si cred ca si azi face la fel. 

:)))) Deci da... Cam asta ar fi. 
Am postat-o pe blogul meu acum muulti ani.
Alte întrebări interesante