Matematică, întrebare adresată de stefanacraciun7, 9 ani în urmă

Cine ma ajuta va rog cu tot cu explicație ​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de boiustef
1

Răspuns:

Explicație pas cu pas:

Radacina patrata a unui numar este definita ca un numar nenegativ.

Se da suma a doua radacini patrate este ≤0. Asta poate fi numai daca ambele radacini patrate sunt nule.

Deci x-2√3=0 si 6√3-y=0

De aici obtinem, x=2√3 si y=6√3.

b) \frac{2}{x+y} =\frac{2}{2\sqrt{3}+6\sqrt{3}}=\frac{2}{8\sqrt{3} } =\frac{2*\sqrt{3} }{8*(\sqrt{3} )^{2}}=\frac{2*\sqrt{3} }{8*3 }=\frac{\sqrt{3} }{12}\\\frac{1}{\sqrt{xy} }=\frac{1}{\sqrt{2\sqrt{3}*6\sqrt{3} }}=\frac{1}{\sqrt{2*6*3} }=\frac{1}{\sqrt{6^{2}} } =\frac{1}{6}.


stefanacraciun7: mersi
Alte întrebări interesante