Limba română, întrebare adresată de oovy1290, 8 ani în urmă

Cine ma poate ajuta cu un text argumentativ, de 120 cuvinte, despre prietenie?

M-ar ajuta foarte mult..

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
3

Răspuns:

Prietenia

Pentru că să poți fi prieten cu cineva trebuie să ai mai multe calități printre care altruism, bunătate, înțelegerea emoțiilor și a sentimentelor, să nu fii gelos sau invidios și mai ales să ai timp ori de câte ori prietenul are nevoie de tine.

A fi prieten mai înseamnă și să dai și să primești cu aceeași măsură, adică așa cum eu am răbdare cu tine, așa să ai și tu răbdare cu mine atunci când trebuie să găsesc o soluție la o problemă, sau să mă liniștești dacă mi s-a întâmplat ceva rău.

Prietenia este floare rară, ea nu se gasește ușor, iar uneori ea este călcată în picioare din răutate, neatenție, gelozie sau din invidie.

Ca o concluzie, aș spune să nu îți pui sufletul pe tavă unui străin, pentru că dacă te va dezamăgi, atunci vei suferi foarte mult.

După experientele unora, s-ar spune că cel mai bun prieten poate fi mama, tata, un frate sau o soră, iar cel mai adesea am auzit spunandu-se ca cel mai bun prieten al omului este câinele. De ce? Pentru că el nu va spune nimănui nimic, el este recunoscător pentru ceea ce faci pentru el și îți va fi devotat toată viața!

Explicație:

Textul este la mine la un alt răspuns. Succes!

Alte întrebări interesante